Dayna Kurtz Here - volume 1

Een kleine 2 jaar na de release van Dayna's comeback album Rise & Fall brengt singer-songwriter Dayna Kurtz een live album uit dat werd opgenomen tijdens haar laatste tour door Nederland afgelopen jaar. Het land waar Dayna's carrière als eerste gestalte kreeg. In de liner notes wordt Nederland dan ook uitgebreid bedankt. Op Here Vol 1 presenteert ze drie intense kwartieren prachtsongs verdeeld over 8 uitgesponnen intense live tracks. De songs zijn afkomstig uit diverse periodes van haar carrière. Onder andere koos ze daarvan haar aangrijpende If I Go First en het lied Raise The Last Glass, wat ze ook wel haar "drinking song for the apocalyps" noemt. Van oudere albums koos ze o.a. haar lofzang aan New Orleans (Nola) en I'll Be A Liar, het bluesy I Look Good in Bad en haar hit Love Gets In The Way. De opnames werden kraakhelder opgenomen door meester engineer Randy Crafton en aan Dayna's zijde is haar inmiddels vaste gitarist Robert Mache (Continental Drifters) te horen. Here, is het eerste deel van een serie live opnames, de komende jaren zullen er naar verwachting meer delen verschijnen.

Met haar roots in New Jersey, een lange geschiedenis in New York City, verdeelt Dayna nu haar tijd tussen haar houten cabin aan een rivier in Vermont, en haar huis aan een andere rivier in New Orleans. Hoewel ze een echte Amerikaanse is liggen haar grootste successen in Europa in de theaters en rock clubs in Europese steden als Barcelona en Amsterdam waar ze vaker te zien is dan op de podia in de VS. Ze had een top 10 hit in Nederland met “Love Gets in the Way”. Ze tourde met Richard Thompson, Elvis Costello, Richie Havens, the Blind Boys of Alabama, Dr. John, Rufus Wainright en Mavis Staples. Zen nam een duet op met Norah Jones, en zowel mevrouw Jones als Bonnie Raitt hebben hun bewondering voor haar muziek niet onder stoelen of banken gestoken in interviews.

Als een songschrijver is ze absoluut schatplichtig aan de Nashville traditie van het bezingen van ‘three chords and the truth’, Tin Pan Alley, maar natuurlijk ook New Orleans. Dayna heeft zichzelf in interviews vaak in het genre outlaw geplaatst min of meer om aan te geven dat haar stijl en oprechtheid van geen blad voor de mond nemen niet echt in een hokje te plaatsen valt. Ze beseft dat die term haar waarschijnlijk geen goed heeft gedaan voor commercieel succes in de VS. James Reed, een journalist van the Boston Globe schreef ooit over haar “There’s no logical reason why Dayna Kurtz is not a full blown star. Her ingrained knowledge of so many (mostly) American musical forms has lead to a varied recording history that doesn’t feel hackneyed or overly reverent to its sources. As a result, she’s very nearly her own genre.”

Discografie

Here volume 1

Rise And Fall

Secret Canon vol.2

Secret Canon vol.1

American Standard

Otherwise Luscious Life

Another Black Feather

Beautiful Yesterday

Postcards From Downtownpress foto's (fotograaf: Zack Smith)

download

download

Dayna Kurtz
en Robert Mache
tour
maart 2017:

vrijdag 3 maart
Paard van Troje
Den Haag

zaterdag 4 maart
Muziekpodium @ Nieuw Allardsoog
Bakkeveen

zondag 5 maart
Lux
Nijmegen

dinsdag 7 maart
Doopsgezinde kerk
Middelburg

woensdag 8 maart
Paradiso
Amsterdam

donderdag 9 maart
Tivoli Vredenburg
Utrecht

vrijdag 10 maart
Metropool
Hengelo

zaterdag 11 maart
GUO
Oisterwijk

zondag 12 maart
Herberg Tiengemeten (uitverkocht)
Tiengemeten

maandag 13 maart
O Werkendam
Gent (België)

dinsdag 14 maart
Muziekgieterij
Maastrichtwww.daynakurtz.com
@daynakurtz
facebook

LDM Bookings