Jenn Rawling & Basho Parks

Nieuw Folk duo Jenn Rawling en haar partner Basho Parks zien eruit alsof ze zo uit een oude schuur in de Appalachians zijn gestapt. Het tweetal leerde elkaar kennen via twee bands waarin ze gezamenlijk hadden gezeten: On the Stars en Fast Rattler. Hun muziek is akoestische, pure en eerlijke country/folk. Het is een beetje Gillian en David maar ook Civil Wars, een vleugje Sufjan, een snuifje Beirut en dat alles gegarneerd met ouderwetse stringband invloeden. Een beetje country met een gipsy feel. Het hart van de muziek bestaat uit de zang en gitaar van Jenn Rawling terwijl Basho begeleid op viool en dat klinkt uiterst sfeervol en beetje melancholisch.


Tarantula Arms

"Na het fraaie debuut album Take The Air van Jenn Rawling & Basho Parks is er nu alweer een nieuw album van dit nieuwe folk duo uit Portland, Oregon. Op Tarantula Arms is hun eigenzinnige folk nog verder geëvolueerd. Is dit nu juist ouderwetse folk uit de Appalachen of nieuwerwetse nu-folk? Ik weet het eigenlijk nog steeds niet. Het heeft diverse elementen in zich, die je doen denken aan allerlei dingen zonder dat ze er echt op lijken. Ik hoor flarden Fairport Convention, Sufjan Stevens, Anais Mitchell , Beirut, Civil Wars en meer dat ik niet helemaal kan definiëren. Het is gewoon mooi en apart en van een soort broeierige ingehouden schoonheid die zich langzaam aan je tentoonspreid hoe vaker je ernaar luistert. Dit duo groeide op in hippiegezinnen en ze leiden al sinds hun vroege jaren een reizend bestaan. Ze ontmoetten elkaar al wachtende op de trappen van een concertzaal en zijn sindsdien onafscheidelijk. De meeste teksten zijn van Jenn die zang, gitaar en bariton ukelele voor haar rekening neemt. Basho speelt viool en doet achtergrondzang. De sfeer in hun liedjes is echt heel bijzonder, dromerig, melancholisch maar ook hoopvol en er klinkt een soort aards natuurlijk element doorheen, alsof je de wind door het droge gras kunt horen ruizen en de madeliefjes en paardenbloemen kunt ruiken in deze muziek. Wat een heerlijke soundtrack voor een lange lome zomer in het gras en mocht die zomer er niet komen dan doe je gewoon je ogen dicht terwijl je naar dit album luistert." (Sandra Zuidema, Lucky Dice nieuwsbrief, april 2013)


Take The Air

"Soms heb je van die albums die op het eerste gehoor helemaal niet zo bijzonder lijken, maar die ergens in je onderbewustzijn toch op een onverklaarbare reden blijven sudderen. Je legt hem weg maar pakt hem toch weer eens op, en dan nog eens, en dan blijkt dat zo’n langzaam smeulend muzikaal vuurtje toch kan uitgroeien tot een serieuze brand met allemaal onverwachte twists en vertakkingen. Een beetje als een zomerse duinbrand dus. De oorzaak van dit alles zijn Jenn Rawling en haar partner Basho Parks die eruit zien alsof ze zo uit een oude schuur in de Appalachians zijn gestapt. Wat die twee hier ten toon spreiden is namelijk een zeer fraaie ingehouden mix met van alles en nog wat. Het is een beetje Gillian en David maar ook Civil Wars, een vleugje Sufjan, een snuifje Beirut en dat alles gegarneerd met ouderwetse stringband invloeden. Een beetje country dus met een gipsy feel. Het hart van de muziek bestaat uit de zang en gitaar van Jenn terwijl Basho begeleid op viool en viola en dat klinkt uiterst sfeervol, en na enige draaibeurten verslavend goed! Daarnaast zijn er op dit album ook nog diverse gast muzikanten, zoals hun voormalige band lid in de groep Fast Rattler : Brendan Phillips (de zoon van Utah) op de Banjo en Joel Ricci op de trompet. Zet dit plaatje een paar keer op, op een heerlijke lome zomeravond en je zal zien dat het langzaam al zijn muzikale pracht aan je ontvouwd." (Sandra Zuidema, Lucky Dice nieuwsbrief, mei 2012)“de bijzondere stem van Rawling, roept herinneringen op aan een heel rijtje folkzangeressen: van Maddy Prior tot Ane Brun, van Joni Mitchell tot Eliza Gilkyson. Een erg mooie stem heeft, één die perfect past bij de sfeervolle, melancholische muziek die het duo maakt”
Norbert Tebarts - WrittenInMusic.com

“Tarantula arms etaleert zich als landelijk, zonovergoten en lichtelijk psychedelisch. De liedjes groeien onderhuids waardoor dit album zich wel eens zou kunnen ontpoppen tot de lenteverrassing van 2013.”
Rein Van Den Berg- JohnnysGarden.eu

“de sfeer in de liedjes van Jenn Rawling & Basho Parks is echt heel bijzonder, dromerig, melancholisch maar ook hoopvol. Wat een heerlijke soundtrack voor een lange lome zomer in het gras.”
François Braeken- Bealestreet.be

jennrawlingandbashoparks.com
twitter
facebook

BeNeLux booking:
LDM Bookings