21 maart 2017
Lucky Dice Music mailorder
 www.luckydice.nl

in deze editie:

* tips

* Live tips:

            Alejandro Escovedo & Don Antonio

            Nathan Bell

            Michael Fracasso & BettySoo

            Tim O'Brien
* tips

Tim O'Brien - Where The River Meets The Road


Tim's ode aan West Virginia.


Grammy award winnaar en alleskunner op snaren Tim O'Brien is voor veel americana, country en bluegrass-liefhebbers geen onbekende. Hij heeft immers zo'n beetje met iedereen in Nashville meegespeeld. Zijn songs werden gecoverd door o.a Nickel Creek en the Dixie Chicks en hij werkte samen aan albums met Steve Earle, Steve Martin en Jerry Douglas. Hij nam ook diverse duo albums op met zijn maatje Darrell Scott. Where the River Meets the Road is zijn 16e solo album. Elk van de twaalf tracks op dit album zijn via een rode draad verbonden met West Virginia, de staat waar hij opgroeide. De twee eigen gepende songs “Guardian Angel” en de titel track “Where the River Meets the Road,” vertellen zeer persoonlijke verhalen van de O'Brien familie. De andere songs zijn van diverse uiteenlopende muzikanten afkomstig uit de “mountain state”. Elk liedje en artiest waaraan hij op dit album refereert, levert een bijdrage en verteld een klein stukje van dit verhaal. "Grandma’s Hands” van Bill Withers (geboren in Slab Fork, West Virginia) is al vaker gecoverd, maar zal waarschijnlijk niet eerder een bluegrass interpretatie hebben gehad zoals alleen Tim O’Brien dat kan. Daarnaast horen we ook songs van andere West Virginia natives als John Lilly, Hazel Dickens en natuurlijk A.P. Carter van The Carter Family wiens muziek zeer verbonden is met de staat. O'Brien laat met dit album ook zien dat hij absoluut niet vies is van andere muzikale genres. Als een kameleon neemt hij alles in zich op en geeft hij er een andere draai aan. Zijn lenige stem leent zich voor vrijwel elk genre roots-muziek of het nu country, bluegrass, soul, folk of swing is, hij kan het allemaal en etaleert zijn enorme talent ook weer op dit album, omringt door een keur aan fraaie gastmusici zoals Kathy Mattea, Chris Stapleton, Mollie O'Brien, Jan Fabricius, Noam Pikelny, Bryan Sutton, Stuart Duncan en Chris Scruggs. (Sandra Zuidema)

'Where The River Meets The Road' is CD van de maand april !

Video: Tim O'Brien - "Windy Mountain"
Over The Rhine – Live From The Edge of the World


magische live 2-CD set waarbij het kippenvel dat hun muziek
teweeg brengt, tot ongekende hoogten reiktTwee jaar terug was Over The Rhine na lange tijd van afwezigheid weer terug in Europa. Wat toen bleek uit zeer grote getallen fans die voor hen uit alle hoeken en gaten verschenen is dat ze nog lang niet in de vergetelheid waren geraakt. In tegendeel, de bloedmooie muzikale mix van country, folk, jazz, soul, gospel, blues en pop van echtpaar Karin Bergquist en Linford Detweiler is juist alleen nog maar verder geëvolueerd en geperfectioneerd en de shows waren dan ook betoverend mooi te noemen. Dat kun je ook zeggen van dit fraaie 2-CD live document dat zojuist in Europa is uitgekomen. Direct bij de eerste noten wordt je gegrepen door de werkelijk prachtige en intense songs vol emotie. Ook na 25 jaar van songs schrijven, opnemen en touren vertonen ze geen sporen van slijt. Ze traden op met diverse grote der aarde zoals Bob Dylan en The Cowboy Junkies. Muzikaal overlapt hun muziek qua sfeer ook met laatst genoemde band maar je kunt er ook echo’s in horen van bijvoorbeeld Nathalie Merchant en de samenzang doet je denken aan die van Gillian Welch en David Rawlings maar ook van The Civil Wars. Live From The Edge Of The World is de registratie van een speciaal concert dat ze gaven in de VS met een keur aan gastmusici om geld in te zamelen voor de bouw van hun eigen performing arts center. Het resultaat is deze magische live cd waarbij het kippenvel dat hun muziek teweeg brengt, tot ongekende hoogten reikt. (Sandra Zuidema)

Video: Over the Rhine, "I Want You to Be My Love," Live at Nowhere Else
Pieta Brown - PostcardsDe plaat ontvouwt zich als een waar luisterrijk geheel.

Laat ik vooropstellen dat ik gek op haar specifieke zang ben, echter het dwingt haar wel, gezien de beperkte range, binnen marges te blijven. Ik vond haar albums doorgaans beperkt gevarieerd, waardoor ze voor mij onderling nagenoeg uitwisselbaar werden. De pompende, stuwende gitaar van Bo Ramsey beschouwde ik als essentieel onderdeel van Pieta Brown’s muziek. Qua variatie gooit Pieta Brown het nu over een andere boeg. Op Postcards draven per elk nummer verschillende gasten op. Ieder krijgt zo de mogelijkheid zijn kleur aan de song toe te voegen. Een win-win situatie zou je zeggen, en het werkt, bij mij althans. Het zijn overigens niet de eerste de beste die van zich laten horen. Naast wellicht voor de hand liggende gasten als The Pines, hoor je onder meer Calexico, Mark Knopfler, Carrie Rodriquez, Chad Cromwell, Eric Heywood en Caitlin Canty. Zelfs good old David Lindley is van de partij met een speciaal gestemde akoestische Hawaiiaanse gitaar. Het is ongetwijfeld niet de verdienste van deze gasten alleen, maar de plaat ontvouwt zich als een waar luisterrijk geheel. Naast de terugkerende waarden, Pieta’s zang en Bo’s gitaar, biedt Postcards een ruimer spectrum dan ik van Pieta gewend was en ervaar dit als uitermate plezierig. On Your Way, het achtste nummer, doet me bij iedere draaibeurt denken aan Ambulance Blues afkomstig van Neil Young’s On The Beach. Het neemt alleszins weg dat dit album een uitermate geslaagd project is van Pieta Brown. (Rein van den Berg)

Video: Pieta Brown - In the Light (with Calexico)


Guy Clark - Best of the Dualtone yearsEen bloemlezing van zijn laatste vier platen.

Op deze 2cd set een selectie van de songs die de deze muzikale legende opnam voor het Dualtone label. Negentien tracks waarvan vijf songs live opgenomen zoals het zeer fraaie L.A. Freeway en de Classic Homegrown Tomatoes. Een aardige introductie voor wie nog niet veel heeft van de man, maar ook voor de fanatieke Guy Clark fans die denken alles al te hebben, toch ook nog een drietal niet eerder uitgebrachte demo versies van zijn songs. (Sandra Zuidema)

Video: Guy Clark - Just To Watch Maria Dance


Dan Baird & Homemade Sin – Roller CoasterOuderwets goede rootsrock plaat.


2017 kon wel eens het drukste jaar ooit worden voor Dan Baird en zijn Homemade Sin mannen. Er zijn al tours aangekondigd in 10 verschillende landen op drie verschillende continenten. Ook een groot aantal festivals waaronder Zwarte Cross festival. Dan Baird kennen we natuurlijk nog van Georgia Satellites en the Yayhoos, die altijd garant staat voor een potje stevige rootsrock muziek. Op Roller Coaster, dat geproduceerd werd door Homemade Sin gitarist Warner E. Hodges (Jason & The Scorchers) wordt qua stijl een beetje terug gerefereerd naar de tijd van de classic rock van de geliefde Georgia Satellites maar tegelijkertijd is er voor de songs ook samengewerkt met enkele van hun favoriete singer-songwriters uit het meer rootsier segment zoals Otis Gibbs, Will Hoge en David Newbould. De songs op Roller Coaster staan bol van lekkere ouderwetse rock & roll waarmee je stuiterend door de kamer heen springt op je luchtgitaar spelend in de stijl van AC/DC meets Tom Petty en Creedence maar er zijn ook een paar wat gevoeligere momenten in het hart van zelfs de verstokte rocker . Stap in de rollercoaster van Dan Baird want het is in ieder geval weer one hell of a ride! (Sandra Zuidema)

Video: Rollercoaster - Dan Baird and Homemade Sin
Laura Marling – Semper FeminaTot dusver tel ik slechts hoogtepunten.


Soothing, het eerste nummer van dit nieuwe album, circuleert al sinds eind 2016 op Internet. Het is typisch zo’n nummer dat onderhuids door suddert. Een majestueus nummer dat de kenmerkende klasse van Laura Marling onderschrijft en haar onderscheidt als één van de meest toonaangevende artiesten van dit moment. Dit gaat over iemand die gevoelens van onzekerheid en verlangen een plaats tracht te geven. Wij hoeven slechts te luisteren en specifiek voor dit nummer heeft Laura Marling haar worsteling gevisualiseerd. Wanneer je haar achterliggende oeuvre daarbij koppelt aan haar leeftijd dan is zij niets anders dan een mega-talent. Het album Semper Femina valt zelfs als soulvol te classificeren. Laura’s zang op Wild Fire bevat een ongekende timing. Er wordt met een mathematische precisie gespeeld met lijnen, golven, waarbij het middenrifgevoel de hoogste noot speelt. Zinvolle teksten, kritisch en openhartig. Ook technisch is het geluid van dit album wederom van een superieure kwaliteit. Zelfs de ingetogen nummers zijn een lust voor het oor. Always this Way is een typisch Laura Marling nummer. Ze is niet schuw iets van zichzelf prijs te geven, maar laat voldoende ruimte te raden over. Semper Femina is het album van een vrouw die, ogenschijnlijk moeiteloos, haar stinkende best doet. In Next Time wordt de barre akoestiek verfijnd aangekleed met een prachtig snarenarrangement. Tien jaar geleden dat haar debuut verscheen. Tot dusver tel ik slechts hoogtepunten. Een vrouw om op handen te dragen. (Rein van den Berg)

Video: Marling - Soothing
Jim Lauderdale – London Southern


Het compositorische niveau is torenhoog.


London Southern willen we graag als country classique bestempelen. De twang is zorgvuldig naar de achtergrond gefilterd, en de romantiek wordt centraal gepositioneerd. Er wordt een idyllische sfeer gecreëerd, waarmee de verlichting dimt. Op de achterzijde van de hoes viel mijn oog op twee namen; Dan Penn en John Oates (inderdaad voormalig partner van Hall). Ze spelen een rol bij de composities. Jim Lauderdale’s nieuwe album had acuut mijn aandacht! Toen ik beide openingsnummers van dit album hoorde, twee Lauderdale composities, sloeg ik stijl achterover. Wat was dit prachtige zwijmelmuziek. Muziek waarmee je thuis kan aankomen bij de vrouw. Liedjes van de soort die zich in een adem laten noemen met ……, ja met Dan Penn! Jim Lauderdale mag zich weliswaar in de herfst van zijn carrière bevinden, maar hij opent 2017 met een meesterstuk. Echt! Het compositorische niveau is torenhoog. Different Kind of Groove This Time is een prijsnummer, waaruit blijkt dat Oates ook zonder Hall zich weet te manifesteren. Kleingehouden romantische nummers, waar – ook niet onbelangrijk – muzikaal eveneens veel valt te genieten. There won’t be a right way to be wrong verwoord Jim Lauderdale het zelf. Associatief ga je op dit album ook zijdelings langs Van Morrison en Boz Scaggs. Prachtplaat van A tot Z. Rein van den Berg)

Video: Jim Lauderdale - London Southern [album sampler]
Don Antonio - Don AntonioAls een koortsdroom waarin Calexico en
Los Lobos in een Spaghetti western spelen.Achter deze duister klinkende naam gaat de sympathieke Italiaan Antonio Gramentieri schuil. Misschien niet direct een land waar je bij deze muziek aan denkt, maar Antonio is een man van de wereld en heeft een enorm hart voor goede muziek. Hij speelde al met vele groten der aarde zoals David Hidalgo (Los Lobos), Jim Keltner en tourde in Europa met acts als Dan Stuart en Steve Wynn. Momenteel begeleidt hij Alejandro Escovedo, tijdens diens Europese tour. Naast zijn andere band Sacre Cuori, die ook wel de Italiaanse Calexico genoemd wordt, is Don Antonio een nieuw project begonnen waarin hij de filmische muziek die er in zijn brein spookt ten toon spreidt. Net als een goede kok mixt hij allerlei ingrediënten tot een onweerstaanbaar geheel. Het ene moment waan je je op Rimini Beach op een zwoele zomeravond, terwijl je het volgende moment denkt te vertoeven in de Mojave woestijn, bij alle windstreken is er een muzikale beeldvorming. Als een soort van Italiaanse Ry Cooder is dit bastaardkind van Fellinni in staat om overal indrukken en inspiratie op te snuiven in zijn reizen en die te verwerken in zijn muziek. Don Antonio doet denken aan een koortsdroom waarin Calexico en Los Lobos verdwaald zijn geraakt in een Spaghetti western. Bij een saloon waar zich een striptease afspeelt hebben ze een onderonsje met Ennio Morricone en Fellini, Ali Farka Touré pingelt wat op de veranda met een van zijn neefjes die nog eens in Jamaica is geweest terwijl Ry Cooder een Cubaanse sigaar deelt met Thijs van Leer, zij zien dat het goed is... (Sandra Zuidema)

Video: Don Antion is coming. Get Ready


Ad Vanderveen – Worlds Within


Sfeervolle uitgesponnen muzikale mijmeringen.


Slechts 60 lentes jong en toch al ruim 40 jaar op zijn muzikale avontuur, koos Ad Vanderveen voor een iets andere aanpak voor Worlds Within. Akoestische improvisatie resulteerde in liederen met beschouwende stemming. Gedichten voorzien van muziek. Soms pakte dat uit als een compact folk liedje met een verhaal maar op de meeste songs leverde deze improvisatie, met soms ook een vleugje jazz een veel langer uitgesponnen stuk op, compleet met proloog en epiloog. Zo’n voorbeeld is het liedje Bigger Picture (de naam zegt het al) waarin het verhaal dat verteld wordt uit meerdere sferen en stemmingen bestaat waardoor je de tijd haast uit het oog verliest. De teksten op Worlds Within zijn persoonlijk maar soms ook wat meer filosofische overpeinzingen en er is heel veel ruimte gelaten voor mystieke muzikale sfeerbeelden ingekleurd met piano en trombone tussen de verder standaard akoestische gitaar, bas en drums. Bij het beluisteren van die tracks doemde er ook gelijk mijmerende beelden op in mijn eigen hoofd met weidse landschappen die ik ooit bezocht en dat is iets wat altijd bijzonder is wanneer alleen muziek dat doet, daarin deed dit album me een beetje denken aan Van Morrison uit de jaren 80 met tracks als Coney island of In the Garden. Zou Ad Vanderveen hier op zijn 60e zijn eigen Avalon Sunset hebben gecomponeerd? Het zou zomaar kunnen. (Sandra Zuidema)

Soundcloud: Ad Vanderveen "Worlds Within"
Rodney Crowell – Close Ties


Close Ties heeft alles waar een muziekliefhebber blij van wordt.


Mensen, mensen, mensen …… dit valt amper te bevatten. Rodney Crowell trekt nagenoeg zelfstandig het niveau van ”ons aller” genre naar boven. Hij doet dit onder meer door herinneringen naar boven te halen. Herinneringen aan zijn vroege jeugdjaren openen in een lekkere uptempo beat het album met East Houston Blues. Zijn leermeesters van weleer, Townes van Zandt en Guy Clark, musici die hem geïnspireerd hebben, komen in zijn nieuwste songs voorbij. Het waren die vroege jaren zeventig waarin zijn ontluikende ambities werden aangewakkerd. Het was in die periode van zijn leven dat de bodem voor zijn muziek van essentie werd voorzien. Rodney’s geheugen is wellicht nog zoeter waar het Guy’s echtgenote, Susanna, betreft. Naar het schijnt hadden zij een speciale band. Susanna haalde het beste uit hem naar voren. Crowell loopt al een tijdje mee, en heeft al verschillende mooie platen afgeleverd, en eerlijk gezegd had ik niet verwacht dat hij platen als The Houston Kid of Fate’s Right Hand nog zou evenaren, maar Close Ties is wederom een mooie verzameling aan persoonlijk getinte nummers geworden. Ook muzikaal en productioneel valt veel te genieten. Vooral de snaararrangementen zijn opvallend mooi gedaan. Gastrollen zijn op dit album weggelegd voor ex-vrouw Rosanne Cash, John Paul White en Sheryl Crow. Die laatste laat zich beluisteren in het zoetgevooisde duet I’m Tied to Ya’. Crowell heeft zich altijd graag omringd met vrouwen. Zijn vier dochters en twee kleindochters horen onontbeerlijk bij die entourage. Wijsheid komt met de jaren, en dat blijkt uit Crowell’s teksten. Zij woorden lijken nagenoeg vanzelfsprekend tot zinnen gevormd. Forty Miles from Nowhere is echter slechts één van de vele hoogtepunten. Close Ties is een album geworden waarbij een recensent zich moet afremmen, anders ontstaat een clichématige euforie. Close Ties heeft alles waar een muziekliefhebber blij van wordt. Rodney Crowell bloeit enorm op in de herfst van carrière. Sterke individuele nummers en een coherent geheel. (Rein van den Berg)

Soundcloud: Rodney Crowell - "It Ain't Over Yet (feat. Rosanne Cash & John Paul White)"
Dayna Kurtz – Here volume 1


Kraakheldere prachtopnames van haar laatste concerttour door Nederland.


Een kleine twee jaar na de release van Dayna's comeback album Rise & Fall brengt singer-songwriter Dayna Kurtz een live album uit dat werd opgenomen tijdens haar laatste tour door Nederland afgelopen jaar. Want Dayna houdt van Nederland en Nederland houdt van Dayna. Het was ten slotte het land waar ze als eerste erkend werd voor haar talent en haar eerste hit scoorde in 2002 met het nummer Love Get's In The Way. Op dit live album is dat nummer ook in een prachtige meeslepende versie te horen, net als een aantal andere oudere songs zoals Fred Astaire, haar lofzang aan New Orleans : Nola maar ook prachtige versies van nieuwere songs zoals het aangrijpende If I Go First en haar drinkliedje voor de apocoalyps dat met de Trump aan het roer ineens een andere lading heeft gekregen. Dayna zingt het hier met ontzettende overtuiging en Robert Mache drapeert zijn wonderschone noten op de elektrische gitaar en mandoline als een bevallige deken om de warme intense soulvolle vocalen van Dayna heen of gaat er als een stoute bad boy mee aan de haal zoals in Dayna's bluesy "bad girl" liedje I Look Good In Bad. De opnames werden kraakhelder opgenomen door meester engineer Randy Crafton en als je dit album lekker hard op zet en je ogen dicht doet dan is het net alsof ze in je huiskamer staat te spelen. (Sandra Zuidema)

Video: Dayna Kurtz & Robert Mache - Raise The Last Glass
Nathan Bell - Love>Fear: 48 Hours in Traitorland


Nathan's persoonlijke oproep voor strijd voor rechtvaardigheid.


Het is 8 november jl., de dag van de Amerikaanse verkiezingen en het gros van de Amerikanen dachten dat Hillary Clinton de 45e president zal worden van de VS. Het liep totaal anders. Plots veranderde de Verenigde staten in een wereld van haat en corruptie waar voor mensenrechten en milieuzaken de klok werd terug gedraaid. Iets wat voor de gigantische protesterende massa's én voor Nathan Bell onacceptabel was. Hij borrelde van strijdlust, niet die van geweld maar van strijd om rechtvaardigheid en strijd om op te komen voor de minder bedeelden, strijd om de goedheid van de mens weer naar boven te krijgen en die te laten overwinnen ten opzichte van al het slechte. Dus werkte hij dag en nacht aan nieuwe songs. Want hoe nu verder in een land dat zo verdeeld is en waar zoveel mensen zich laten opjutten door de haatzaaiende en zakkenvullende praktijken van Trump en zijn rijke vriendjes.

Het resultaat is een kale grimmige plaat vol waarheden als een koe over hoe het nu werkelijk zit, gezongen door een man met een rauwe stem vol met emotie waardoor alles extra hard binnenkomt. Het is een soundtrack over de tijd waarin we leven. De songs zijn stuk voor stuk verhalen van echte mensen die leven op de rand van de Amerikaanse samenleving, die ploeteren voor hun bestaan. Nathan schetst een serie miniatuurtjes over een geheim lesbisch stel, een bankrover die in een laatste wanhoop poging geld steelt om zijn medicijnen te kunnen betalen, een hardwerkende man die alles kwijt raakt aan de bank, over de gevolgen van out-sourcing van werk in de staalindustrie in Flint, Michigan. Maar ook over hoe de huidige kolenindustrie het landschap vernietigd, het water vergiftigd en een spoor van vernieling, armoede, ziekte en de dood achterlaat en een blik terug in de tijd met het stille protest voor mensenrechten van de Afro-Amerikaanse gemeenschap tijdens de 1968 Olympische spelen in het liedje Raise Your Fist. Elk verhaal is een echt gebeurd verhaal en spreekt voor de mensen die over het hoofd worden gezien, buiten de boot vallen, zeg maar mensen die in de verdeling het korte luciferhoutje treffen in een tijd van grote welvaart voor weinige en een veel grotere armoede voor velen. Aangevoerd door de titeltrack LOVE>FEAR (48 hours in traitorland) bied dit album een melodische ondersteuning en een hoopvolle aansporing tot actie. (Sandra Zuidema)

Video: Nathan Bell - "Raise Your Fist"


Ook recent nieuw uitgebracht:

Rhiannon Giddens
Freedom Highway

Dan Baird
SoLow

Brock Zeman
Carnaval is back in town

Eric Bibb
Migration Blues

wordt rond 07 april verwacht

Bob Dylan
Triplicate

Lynne Hanson
Uneven Ground

wordt rond 07 april verwachtOh Susanna
Girl In Teen City

wordt rond 07 april verwachtRuthie Foster
Joy Comes Back* Live tips

Alejandro Escovedo & Don Antonio band


Deze Texaanse songwriter en alternative rootsrocker Alejandro Escovedo met Mexicaans bloed is een graag geziene gast in de Austin muziekscene. Hij werkte o.a. samen met Ryan Adams, Chuck Prophet, Peter Buck (R.E.M.), Scott McCaughey (The Minus 5) en Steve Berlin (Los Lobos) met wie hij samenwerkte op zijn nieuwe album 'Burn Something Beautiful' dat net uit is.

Don Antonio Band bestaat uit leden van Italiaanse band Sacri Cuori, (door hun gruizige Spaghetti-western sound ook wel de Italiaanse Calexico genoemd). Deze tour begeleiden ze Alejandro en zijn ze ook in het voorprogramma te zien.woensdag 29 maart Het Zonnehuis, Amsterdam

donderdag 30 maart Rotown, Rotterdam


YouTube Videos:

Alejandro Escovodo - Horizontal (live)

Nathan Bell


Nathan Bell is een superieure singer-songwriter uit Signal Mountain, Tennessee die met zijn liedjes binnen enkele minuten weet te overdonderen door hun onbeschrijfelijke schoonheid. Zijn ogenschijnlijk eenvoudige liedjes zijn zo doeltreffend goed geschreven dat ze je raken tot op het bot, niet alleen door de tekst maar ook door de manier waarop ze worden gezongen. Met zijn doorleefde intense stem doet hij je denken aan helden als Guy Clark en John Prine. Het is muziek uit de hoogste regionen van Americana.

Zijn nieuwe album is net uit:

“It’s rough around the edges and political.
it is called LOVE>FEAR (48 hours in traitorland)”vrijdag 31 maart Lux @ Mariënburgkapel Nijmegen

zaterdag 1 april O Werkendam Gent

zondag 2 april Kloveniersdoelen Middelburg

woensdag 5 april Roots in 't Groen Geldrop

donderdag 6 april Tivoli Vredenburg Utrecht

vrijdag 7 april Acoustic Alley Den Haag

zaterdag 8 april Keerpunt Spijkerboor

zondag 9 april A Small Town Music Walk VII Hoorn


YouTube Videos:

Raise Your Fist by Nathan Bell

Michael Fracasso & BettySoo


Michael Fracasso kreeg in 2007 voor het eerst internationale bekendheid met het album ‘Red Dog Blues’ dat hem in ons land een plek bezorgde op het podium van het gerenommeerde bluesfestival Blue Highways. Zijn muziek doet denken aan Ron Sexsmith en Gene Pitney, maar zijn teksten zijn meer uit de school van John Newman en Bob Dylan. In 2016 verscheen zijn nieuwe album “Here Comes the Savages” en kondigt hij na jaren van afwezigheid een tournee in Nederland aan, ditmaal bijgestaan door BettySoo, die met haar imposante stemgeluid vaak wordt vergeleken met Patty Griffin en Alison Krauss.vrijdag 14 april Paradiso Noord Amsterdam

zaterdag 15 april Southern Roots Night Heerlen

zondag 16 april Grenswerk @ Take Five Venlo

dinsdag 18 april Tivoli Vredenburg Utrecht

donderdag 20 april Live Stage Marnix Ede

vrijdag 21 april Acoustic Alley Den Haag

zaterdag 22 april Museum Nic Jonk Grootschermer

zondag 23 april Hubert’s Hootenanny Maastricht


YouTube Videos:

Michael Fracasso with BettySoo - Open

Tim O'Brien


Tim O'Brien begon zijn muzikale carrière lang geleden in de Bluegrass groep Hot Rize, daarnaast is hij een muzikale legende die naast zo'n beetje alle grote country, bluegrass en americana muzikanten uit Nashville en omgeving heeft gespeeld. Inmiddels heeft hij 2 Grammy's en 2 IBMA awards in ontvangst mogen nemen voor zijn albums. O'Brien is een zeer virtuose muzikant op alles met snaren, maar heeft ook een zeer goede, soulvolle stem. Qua stijl varieert hij van bluegrass tot country en folk. Wat al deze genres samensmelt, is het centrale thema dat gaat over het vinden, verliezen en vasthouden van de liefde in alledaagse bewoordingen. Nieuwste album Where the River Meets the Road bevat behalve eigen nieuwe tracks ook bluegrass en americana covers van Hazel Dickens, Billy Edd Wheeler en Bill Withers. Deze avond tour hij solo met gitaar, viool en banjo, en vocals van zijn partner Jan Fabricius.dinsdag 25 april het Zwijnshoofd Bergen Op Zoom

donderdag 27 april LantarenVenster Rotterdam

vrijdag 28 april Paradiso Amsterdam

zondag 30 april Tivoli Vredenburg Utrecht

maandag 1 mei Meneer Frits Eindhoven


YouTube Videos:

Tim O'Brien - "You Were on My Mind"


Live tips:


tours:
(klik naam voor data)

Over The Rhine

Alejandro Escovedo & band

Nathan Bell

Michael Fracasso & BettySoo

Tim O'Brien

Joan Osborne

Fred Eaglesmith

Lance Canales & the Flood

Dan Stuartfestivals:
(klik naam festival voor meer info)


zaterdag 29 april Rhythm & Blues Night , Groningen:

met o.a. Walter Trout, Joan Osborne, Booker T,
Devon Allman, Jo Harman, the Paladinszaterdag 29 april Heartland Festival , Hengelo:

met o.a. Fred Eaglesmith, Darlyn, JW Roy
Mercy John, Jack Bottleneck, Tricklebolt05 + 06 mei Moulin Blues , Ospel:

met o.a. the Cash Box Kings, Lance Canales & band,
Fred Eaglesmith, Doyle Bramhall II05 + 06 +07 mei Labadoux , Ingelmunster:

met o.a. the Levellers, Lance Canales & band,
Axelle Red, Tommy & the Wildflowers
Little Kim & the Alley Apple 3, April Verch
voor meer LIVE tips: