17 oktober 2017
Lucky Dice Music mailorder
 www.luckydice.nl

in deze editie:

* tips

* Live tips:

            Jesse Dayton & band

            Dan Baird's Homemade Sin
             + Otis Gibbs


            Arlan Feiles

            Fred Eaglesmith

            Jim White
* tips

Lucinda Williams - This Sweet Old World


Lucinda duikt in 25 jaar oude songs, brengt ze opnieuw
tot leven en stuwt ze naar muzikale euforie25 jaar na de release van Sweet Old World, nam ze de songs van dat album in zijn geheel opnieuw op ditmaal aangevuld met enkele bonustracks. Wat blijkt is dat de songs nog staan als een huis en ze komen hier zelfs nog beter tot leven, dan de originele opnames. Lucinda's stem klinkt nu meer doorleefd en de formidabele band die ze hier heeft uitgenodigd, laat de fundamenten van de songs af en toe ook flink rocken, grommen en schudden en stuwt ze tot muzikale euforie. Je stuitert hier door de kamer van genot, al kirrend schiet ik van de ene hoek van de kamer ga ik uit me dak van de vette gitaarsolo's en lig ik zwijmelend te spinnen van de mooie ballads met lapsteel. Behalve Lucinda horen we op de gitaren Stuart Mathis en de geweldenaar Greg Leitz, in de ritmesectie David Sutton en Butch Norton en op het orgel David Bianco. Ik vind het alleen jammer dat de onlangs overleden geliefde popjournalist Geert Henderickx die een groot fan was van Lucinda, dit heerlijks niet meer heeft kunnen horen. In gedachten zie ik Geert opveren en weet zeker dat hij haar gepassioneerd had overladen met lofzangen en andere moddervette superlatieven. Enige wat ons rest te doen met zulks zaligheid is er intens van te genieten. (Sandra Zuidema)

'This Sweet Old World' is CD van de maand november !

Video: Lucinda Williams - Six Blocks Away
Van Morrison – Roll With The Punches


Van The Man is nog altijd in uitstekende muzikale vorm.


Dat de oude Van Morrison de afgelopen paar jaren ondanks zijn leeftijd (72) in formidabele muzikale vorm verkeert moge duidelijk zijn en was al te merken aan het puike album "Keep Me Singing" dat hij vorig jaar uitbracht. Dat album deed namelijk qua stijl en kwaliteit weer denken aan de platen uit zijn hoogtijdagen in de jaren zeventig. Ook Roll With The Punches kunnen we bijschrijven in de inmiddels immense lijst van uiterst geslaagde Van The Man albums. Ditmaal is het vooral de klassieke Rhythm & Blues sound die hij hier etaleert met zowel eigen songs als enkele covers zoals Sam Cooke's Bring it On Home, Count Basie's Going To Chicago. Maar ook songs van Mose Allison, Sister Rosetta Tharpe en Doc Pomus passeren de revue. Van wordt hier omringt door een groep musici waar hij duidelijk hoorbaar plezier mee heeft gehad tijdens het opnemen van dit album. Er zitten ook diverse ferme namen bij die een zeer herkenbare stempel op de opnames hebben gedrukt zoals Jeff Beck met zijn karakteristieke gitaar geluid. Maar ook Georgie Fame en andere oude vriend Chris Farlowe zijn op dit album te horen. Kortom met Roll With The Punches weet Morrison toch weer rake klappen uit te delen, keep them coming Van! (Sandra Zuidema)

Video: Van Morrison - How Far From God
V/A Tribute To Steve Forbert
An American Troubadour: The Songs Of Steve Forbert


Prachtige 21 track ode van ruim 76 minuten lang
met heel veel aangename verrassingen en geen enkele misser.Toen de plannen voor dit eerbetoon aan troubadour Steve Forbert ontstonden, was er ogenschijnlijk nog niets aan de hand met Steve. De man die een prachtig oeuvre, aan heerlijke feel good en melancholische songs heeft opgebouwd door de jaren heen. Hij maakt nog altijd albums en treedt nog steeds op, afgelopen voorjaar zelfs ook weer in Nederland. Inmiddels weten we dat hij afgelopen week een heftige operatie achter de rug heeft waarbij er een nier is verwijderd, dus zal hij de komende weken even uit de running zijn. Gelukkig zal hij naar verwachting wel volledig gaan herstellen en in het nieuwe jaar weer boven Jan zijn.

Op deze absoluut waar voor je geld cd: qua hoeveelheid, kwaliteit en mooi verzorgd boekje met alle teksten en veel foto's, staan bijdrages van bekendere en wat meer obscure artiesten die ook heel erg de moeite waard zijn en me enorm nieuwsgierig maken naar meer . De bekendere bijdrages komen van o.a. Robert Earl Keen, bluesman Eric Lindell, Todd Snider, Jackie Greene en Jim Lauderdale giet What Kinda Guy in een opmerkelijk haast boogie woogie rhythm & blues jasje en ja het werkt echt! Dan vind ik zelf de rauwe en extreem opzwepende soul bijdrage van John Oates & Bekka Bramblett dus echt fantastisch (Ja ik meen het echt). De dames Nicki Bluhm en Elliott Peck houden zich redelijk dicht qua stijl bij het origineel maar laten horen dat de song ook prima werkt door een vrouw gezongen.

David Luning's versie van Steve Forbert's Midsummer night's toast swingt als een tierelier en dan zijn er nog dus diverse andere artiesten waar ik persoonlijk nog nooit van had gehoord die echt prachtige versies van de geweldige songs uit het Steve Forbert songbook laten horen. Een kleine greep ook de meest opvallende: de heerlijk gruizig klinkende James Maddock, de prachtige zwoele en folky klinkende Megan Palmer en Gwyneth Moreland, de "country got soul" van Jesse Bardwell en dan ook nog het prachtige I'm in Love With you van ene Wes Langlois in duet met Kristin Weber wat een beetje klinkt als klassieke Jayhawks melancholie. Het geheel is uitgebracht op het Amerikaanse Blue Rose label (niet te verwarren met het Duitse label met dezelfde naam) een klein artiestencollectief dat gelieerd is aan een kleine liefdadigheidsinstelling met de zelfde naam dat geld inzamelt om scholing te bieden voor arme kinderen. Van elke cd op het label, gaat een deel van de winst naar dit goede doel. En dat past ook wel weer heel goed bij de persoon Steve Forbert die er ook een filantropische instelling op nahoud. Ik kan werkelijk geen enkele goede reden bedenken waarom je dit schijfje niet in huis zou halen... (Sandra Zuidema)

Video: John Oates & Bekka Bramlett - "I Blinked Once"
Jadea Kelly – Love & Lust


Ze is kwetsbaar en verrukkelijk tegelijk.


In elf oprechte liedjes wordt een persoonlijke verhaal optekent, een bekentenis. Met ontrouw in het spel veranderen de regels van eerlijkheid. Iets wat puur lijkt wordt ineens vies. Begeerte, ontrouw, liegen, je gebruikt voelen, schuldbesef, genade, vergeving en breekbaarheid, een hele reeks sub-onderwerpen van een eeuwenoud thema komen voorbij. Aan duidelijkheid is geen gebrek bij de dromerige liedjes van Jadea Kelly, maar veel blijft subtiel verstopt. Wie weet, de schaamte zit diep. Wie de misstap heeft gemaakt doet er eigenlijk niet toe. Dat het gebeurde is pure lust. De ratio wordt vakkundig buiten spel gezet. Er is een moment van zwakte. De liefde, een fenomeen wat langdurig wordt verondersteld te zijn, breekt daarbij op, en spijt, wanneer de liefde echt is, volgt.

Ze is kwetsbaar en verrukkelijk tegelijk. Ze is jong en onschuldig, maar blijkbaar toch ook weer niet, want een nummer als Good Girl is niets ander dan een verontschuldiging, een uiting van schaamte. Weer iemand die ten prooi viel. Ach, viel deze ongelukkige pagina maar terug te draaien. Maar was de lust dan niet in een later stadium teruggekeerd? Klassieke thema’s die ongeacht ras, geslacht of religie van alle tijd blijken te zijn. Onderwerpen die al eeuwenlang in velerlei gedaantes de kop opsteken. Een gewaarschuwd mens telt voor twee, maar verleiding vindt zijn moment wanneer het vlees zwak is. Tegelijkertijd, laten we het niet dramatischer maken dan het is, want zo blijft iedere dag een ware beproeving. Berouw, vergeving, acceptatie, tranen opdrogen en de consequenties onder ogen komen. Hij die zonder zonden is werpt de eerste steen, en uiteindelijk resulteert het bij Jadea in een openhartigheid die zo broodnodig is in de muziek, en waar we, wanneer we eerlijk, eigenlijk uitermate van genieten. Zonder lust geen liefde, en zonder liefde geen onstuimige perikelen…. (Rein van den Berg)

Video: Jadea Kelly - Make it Easy
Jim White – Waffles, Triangles & Jesus
wordt 10 november verwacht


Een mozaïek van invloeden, ervaringen en gevonden treasures.


Jim White is de man die begin van deze eeuw veel aandacht kreeg als een van de artiesten die door David Byrne werd ingelijfd op het Luaka Bop label. Hij bracht er diverse albums op uit maar brak pas echt door met de deels over hem gemaakte roadmovie “Searching for the Wrong Eyed Jesus”. Prachtige film over zijn tochten door de Southern States, waar hij muzikale kompanen ontmoet als 16 Horsepower, the Handsome Family en Johnny Dowd, die net als White geïnspireerd zijn door de cultuur van het zuiden. White werkte voor zijn platen reeds samen met ronkende namen als Joe Henry, Bill Frisell, Morcheeba, Aimee Mann en Johnny Dowd. Het zuiden is de wieg van veel Amerikaanse muziek, een vat vol fascinerende tegenstellingen leiden tot een niet aflatende bron van inspiratie voor talloze muzikanten en schrijvers. Jim White wordt wel eens “The king of country noir” genoemd. In zijn dromerige, soms opzwepend soms donker gekleurde, songs komen folk, country, Americana, bluegrass en pop op een beklemmende manier allemaal voorbij.

De afgelopen 5 jaar was het opvallend stil rondom Jim White en besteedde hij het merendeel van zijn tijd aan de zorg voor zijn jonge dochter en hoog bejaarde moeder, maar tussendoor wist hij toch tijd te vinden voor het werken aan een nieuw album dat op 10 november verschijnt. En wat voor één! Omringt door zijn favoriete musici uit zijn woonplaats Athens, Georgia en met een gastoptreden van Holly Golightly met wie hij een soort Johnny & June achtig duet zingt, leid hij ons op Waffles, Triangles & Jesus door de wondere wereld van het brein van Jim White. Geïnspireerd door alles wat hij om zich heen waarneemt. Als schrijver, verzamelaar en beeldend kunstenaar creëert hij iets met spullen die door andere mensen worden afgedankt. Op min of meer dezelfde manier maakt hij ook zijn muziek en voegt hij allerlei elementen samen als een mozaïek van invloeden en smeedt hij ze tot een fascinerend geheel waar je geen genoeg van kunt krijgen. (Sandra Zuidema)

Video: Jim White - "Far Beyond The Spoken World"
Amanda Anne Platt - & the Honeycutters


Pas op deze Amanda gaat de nieuwe lichting retro country roots sterren
als Romano, Simpson en Jewell een poepie laten ruiken!Haar album is al een paar maanden uit en hadden we ook al eens geluisterd. Haar liedjes en stem bleven nog lang als een echo in de lucht hangen en daar moesten we dus toch nog eens iets mee, want potjandorie dit is toch wel echt een heerlijk potje countryrock waar je graag nog één, twee en zelfs drie porties van wil opscheppen. Amanda's zang en de muziek van haar Honeycutters kun je ergens situeren tussen Kasey Chambers, Sheryl Crow en Loretta Lynn: heerlijke pakkende meeslepende countryrock met een rauw randje, soms ingetogen en mooi, soms buitengewoon swingend en soms ook met een lekkere dosis peper in de mix. Soms ook best met een hoog meezinggehalte, lekker voor onder de douche of in de auto. In de nieuwe lichting succesvolle retro country/roots die sterren heeft voortgebracht zoals Daniel Romano, Sturgill Simpson, Eilen Jewell kon het zomaar eens zijn dat Amanda en haar Honeycutters stevig aan de deur komen kloppen. Ze hebben qua talent in ieder geval alvast een flinke voet tussen de deur en hun muziek blijft hangen als een verankerd schilderij in het Rijksmuseum dus probeer daar maar eens nee tegen te zeggen. (Sandra Zuidema)

Video: Amanda Anne Platt & The Honeycutters “Birthday Song”
Joan Osborne – Songs of Bob Dylan


Prachtig eerbetoon!


Nooit verwacht dat ik deze cd zo leuk zou gaan vinden. Het valt echter niet te ontkennen dat Joan een uitstekende zangeres is, en haar keuze van de Dylan covers valt daarnaast evenmin verkeerd te noemen. Meest indrukwekkend vind ik echter haar interpretaties. Rainy Day Women #12 & 35 vind ik door Dylan zelf uitgevoerd ronduit irritant, echter de vertraagde snelheid die Joan toepast is gewoonweg een vondst. De arrangementen doen het werk en ze bieden mogelijkheden voor Joan en haar gitarist Jack Petruzzelli en pianist Keith Cotton. De heren krijgen ruimbaan, en trekken mede de songs van Dylan naar een hoog niveau. Zelfs een uitgeknepen nummer als Highway 61 Revisited wordt in de interpretatie van Joan volkomen gerevitaliseerd. Verrassend vind ik het ingetogen Tryin’ To Get To Heaven (Before They Close the Door). Je kunt van Dylan zeggen wat je wilt, maar hij heeft een neusje voor teksten. Het intieme You’re Gonna Make Me Lonesome When You Go pakt je gegarandeerd bij de kladden. Geen wonder dat dat album was getiteld Blood on the Tracks. De man leeft een fascinerend bestaan, met ups and downs, en heeft dit opgetekend in bezielde teksten. Wat Joan er vervolgens mee doet getuigt van grote klasse. Masters of War was altijd al een magistrale song, ook hier. Laat je verrassen, of verras desnoods jezelf, en leg je oor te luister. Prachtig eerbetoon! (Rein van den Berg)

Video: Joan Osborne: "You Ain't Goin' Nowhere"
Cordovas – Cordovas


Gloedvolle heerlijke southern rock en roots á la Allman Brothers,
Crosby Stills Nash & Young, Little Feat, The Band,
Grateful Dead of meer recent Band Of Heathens.Bijna vanuit het niets was daar ineens The Cordovas uit East Nashville een groep jongelingen die hun muzikale inspiratie hebben gehaald uit eind jaren zestig Westcoast LA met Crosby, Stills, Nash & Young en de sound van bijvoorbeeld Grateful Dead uit San Francisco gemixt met The Band en southern invloeden van Allman Brothers en Little Feat. Zonder het exact te kopiëren gaan de Cordovas verder waar zij zijn opgehouden. Vrijwel naadloos zou je hun songs kunnen mixen tussen eerder genoemde bands want ze beschikken over hetzelfde talent voor melodie en hun 4 part vocale harmonieën zijn werkelijk magisch te noemen. Wat opmerkelijk is dat dit album eigenlijk uit 2012 is, The Cordovas deden toen 1 tour door de VS en perste zelf in eigen beheer 1000 cd's die ze in één keer allemaal verkochte bij de shows, verder lag het album nooit ergens in de winkels en na de tour gingen de bandleden ieders hun eigen weg weer en lieten hun fans enigszins verbijsterd achter hongerig naar meer. Het Scandinavische label Rootsy kreeg lucht van hun muziek en bracht het album nu in Europa uit en mede daardoor kwamen de heren weer samen voor een tour en er is zelfs al sprake van weer een nieuw album medio volgend jaar. (Sandra Zuidema)

Video: Cordovas "Southern Rain"
Elliott Brood – Ghost Gardens


Ze laten oude songs tot bloei komen en floreren.


Nog meer Canadese lievelingetjes laten dit najaar van zich horen en doen dat weer verdienstelijk. De titel Ghost Gardens, (we hebben het even opgezocht) is kennelijk een metafoor voor tuintjes van verlaten huizen waar achter de vervallen gevels de natuur van de eens geplante flora weelderig doorbloeit zonder menselijke interventie. Die metafoor vonden ze passend voor waar ze de inspiratie voor dit album vandaan hebben gehaald. Die is namelijk afkomstig vanaf een oude harddrive die in opslag stond in een koffer waar ze hun vroege jaren mee rond reisde. Op de harddrive stonde ruwe song ideetjes die een beetje in de vergetelheid waren geraakt, maar die dus ondertussen stiekem waren doorgegroeid tot ruwe pareltjes die het verdiende om te worden opgepoetst (niet teveel natuurlijk) en tot volle glorie te laten komen. Wat leuk is, is dat je de spontaniteit en rauwheid van hun beginjaren er toch nog een beetje in terughoort, hier en daar de sfeer van oefenen in de garage en even flink rocken zoals op het enigszins aan The Gourds denkende “2, 4, 6, 8”, maar ook mooie kleine liedjes zoals Adaline en het ogenschijnlijk als een echte aanstekelijke popsong klinkende “Dig A Little Hole” maar wat later prachtig word opgebouwd en ingekleurd met heerlijke mandoline en banjo klanken. We zijn blij dat ze deze liedjes toch weer hebben opgegraven uit dat vergeten tuintje want het is een prachtige ongerepte weelde die hebben weten te ontvouwen. (Sandra Zuidema)

Video: Elliott Brood 'Dig A Little Hole'
J.W. Roy & the Royal Family - Room Full of Strangers


JW schittert in deze aangrijpende ode aan Vader Roy,
gestreeld door warme muzikale omhelzing.Al sinds eind van de jaren negentig maakt deze in Amsterdam woonachtige Brabander prachtige songs. Zijn muzikale ziel dwarrelt soms wat in Austin, Texas , soms in Nashville, Tennesee en soms in Muscle Shoals, Alabama. Vooral in zijn vroege Engelstalige werk zijn die Amerikaanse invloeden goed te horen. Toch is JW, de slagerszoon uit Knegsel, lekker gewoon gebleven en ook altijd trots geweest op zijn eigen afkomst en schreef ook vele albums vol met Nederlandstalige liedjes. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor diverse anderen, stil zitten is namelijk niet echt iets dat in JW's vocabulaire voorkomt. Hij vliegt van hot naar her, maakte een prachtig boek over de muziek die hem inspireerde en is ook echt oprecht geïnteresseerd in muziek die anderen maken. Tussendoor bestijgt hij de diverse clubs- en theater-podia én in een vrij uurtje ook zijn stalen ros om zijn hoofd weer even leeg te maken.

Al enige jaren rees de behoefte om nu weer eens een Engelstalig echt roots album te maken. Omringt door een hele bups fraaie gastmusici, o.a. Roel Spanjers, Lea Kliphuis , Ilse Delange, Michael Prins en de broeders van Tangarine nam hij dit album op bij een Brabantse bierbrouwer. Kenners van zijn muziek weten dat JW's mooiste songs degene zijn die het dichts bij zijn hart liggen. Sommige zijn enigszins therapeutisch geschreven als onderdeel van het verwerkingsproces van het afscheid van zijn vader en de allerlaatste liefdevolle dagen die hij met hem doorbracht. Vader Roy kan postuum trots zijn want het heeft prachtige songs opgeleverd. En nee gerust niet alleen treurnis maar ook lekkere catchy radio liedjes zoals Keep it Simple met Lea Kliphuis, maar persoonlijk hoor ik het liefste die "sad songs". Zo is daar het aangrijpende Broke Brothers waarbij je kunt voelen wat er door JW en zijn broer Jeroen (die hier een gastrol vervult)heen ging staande aan het graf van hun vader. Ook het van Townes Van Zandt geleende To Live is to Fly past daar heel mooi bij en dan is daar ook nog de ultieme ode aan "The Big Chief"(zoals de familie Roy vader Wim liefkozend noemde) Daarbij aangekomen begint het kippenvel over mijn rug te lopen en de sobere maar uiterst effectieve begeleiding van viool en piano dikt dat nog eens aan en intussen kun je me opdweilen, wat een prachtalbum! (Sandra Zuidema)

Video: JW Roy & The Royal Family - Keep It Simple (feat. Lea Kliphuis)


Ook recent nieuw uitgebracht:

Jerry Douglas
What If

Bruce Cockburn
Bone On Bone

JD McPherson
Undivided Heart & Soul

Josh Ritter
Gathering

Deep Dark Woods
Yarrow

wordt rond 27 oktober verwacht

Charlie Parr
Dog

Shawn Colvin
A Few Small Repairs - 20th Anniversary
Barr Brothers
Queens of the Breakers

Leon Russell
On A Distant Shore

Rod Picott
Out Past The Wires

wordt rond 01 december verwacht
* Live tips
Jesse Dayton & band

Texaan Jesse Dayton is een druk baasje: niet alleen heeft hij wereldwijd vele harten weten te veroveren met zijn van country doordrenkte americana, ook mocht hij meespelen bij country legendes als Waylon Jennings, Ray Price en Johnny Bush, heeft hij zijn eigen platenmaatschappij opgericht, verschillende soundtracks opgenomen, in films gespeeld en zijn eigen horrorfilm geschreven en geregisseerd. Gelukkig komt deze gevarieerde achtergrond enkel ten goede aan zijn muziek, zo ook te horen op zijn zesde soloplaat The Revealer. Blues, rock n roll en zelfs een vleugje punk passeren de revue!


zondag 22 oktober den Bromfiets , Bonheiden (België)

vrijdag 3 november CC de Amer , Amen

zaterdag 4 november Take Root Festival , Groningen


YouTube Video:

Jesse Dayton - Daddy Was a Badass

Jesse Dayton - Possum Ran Over My GraveDan Baird's Homemade Sin
feat. Joe Blanton + support: Otis Gibbs

Op doktersadvies moet Dan Baird de komende maanden rust houden om zich aan leukemie te laten behandelen, wat betekent dat hij o.a. zijn shows in Europa zelf niet kan komen. De shows gaan wel door! Onder het motto “the show must go on” laat Dan zich vervangen door Joe Blanton, zijn vaste songwriting-partner die het hele repertoire van haver tot gort kent en met wie hij nog een band heeft (The Bluefields). Uiteraard speelt een rol dat de de meeste Amerikaanse muzikanten niet zo'n beste ziektekosten verzekering hebben en medische kosten ergens van betaald moeten worden en dus zullen er bij dit concert speciale exclusieve tourcd's en t-shirts worden verkocht waarvan de opbrengsten ten goede komen aan de medische kosten.

Dan Baird werd bekend als frontman van bluesrockband Georgia Sattelites, die in de jaren 80 een aantal hits op haar naam schreef. Begin jaren 90 ging Baird als soloartiest door het leven. Vanaf die tijd heeft hij een aantal prachtige albums uitgebracht waaronder zijn meest succesvolle “Love Songs for the Hearing Impaired” met zijn grootste hit "I Love You Period". Vanaf 2008 treedt hij met zijn band Homemade Sin op, waar hij recentelijk het album “Rollercoaster” mee uitbracht. Homemade Sin is continu on the road met als gezamenlijk motto plezier maken wat resulteert in een te gekke live show vol energieke Rock & Roll overgoten met Blues en Southern Rock invloeden. Homemade Sin spreekt een breed publiek aan; van roots rockers en cowpunkers tot americana liefhebbers en hard rockers. Live gebracht met een energie die niet onderdoet voor Bruce Springsteens E-street band!

In deze speciale tourpackage zal singer-songwriter Otis Gibbs het voorprogramma verzorgen. Otis zijn rauwe stem is zijn handelsmerk en muzikaal houdt hij het midden tussen Steve Earle, Woody Guthrie, Johnny Cash en Billy Bragg. Hij is geliefd en geroemd door velen zoals Billy Bragg die hem “the real deal” noemt, de Volkskrant noemt hem: “rauwe ongeparfumeerde folkstrot met grote verhalende gaven” en Lust For Life “de grootste working-class poëet die er momenteel over de aardkloot rondzwerft“.


woensdag 1 november Paradiso Noord , Amsterdam

donderdag 2 november Grenswerk , Venlo

vrijdag 3 november TivoliVredenburg , Utrecht

zondag 5 november Iduna , Drachten


YouTube Videos:

Homemade Sin featuring Joe Blanton

Otis Gibbs - Sputnik MonroeArlan Feiles

Het is Tom Dowd, ‘Rock & Roll Hall of Fame’-producer, die op zijn cv mag schrijven dat hij Arlan Feiles ontdekte. Arlan Feiles, singer-songwriter, multi-instrumentalist en muziekproducer bracht meerdere hooggewaardeerde albums uit en zijn songs zijn te horen in diverse tv-programma’s en films, o.a. in de Oscarwinnende film ‘Dallas buyers club’. Niet toevallig geeft laatstgenoemde film kritiek op de wantoestanden in de farmaceutische industrie, want naast muzikant is Arlan een fanatiek mensenrechtenactivist. De North Dakota pipeline mocht om deze reden dan ook het onderwerp uit maken vanéén van zijn songs.

De veelzijdige Arlan Feiles maakt catchy nummers waarbij zijn stem laveert tussen roots, folk en soul. Hij speelt net zo makkelijk op gitaar als op piano en is niet bang om andere instrumenten ter hand te nemen. Je kan invloeden horen van Woody Guthrie, maar ook van Randy Newman, Bob Dylan en The Band.

‘Arlan is like a modern Bob Dylan, though he sings a sight better’ – Tom Dowd


dinsdag 7 november Paradiso , Amsterdam (met Nathan Bell)

woensdag 8 november Cafe Trianon , Nijmegen

donderdag 9 november CC de Breughel , Bree (België)

vrijdag 10 november Museum Nic Jonk , Grootschermer

zaterdag 11 november Thedingsweert , Tiel

zondag 12 november A Walk About Music , Edam

woensdag 15 november Spoetnik , Vlissingen


YouTube Video:

Arlan Feiles - ViolaFred Eaglesmith & Tif Ginn

De legendarische Canadese singer-songwriter/standup comedian met Friese roots heeft zijn sporen in de americana muziek ruimschoots verdiend. Zijn liedjes zijn geniaal, vaak hilarisch, soms ook bloedserieus. Maar een optreden van Eaglesmith is altijd een onvergetelijk gebeuren, waarbij behalve de muziek ook heel wat te lachen valt.

Want eigenlijk vertelt Fred vooral verhaaltjes. Verhaaltjes over alledaagse dingen. Over zijn hond, over de liefde, over de zin en onzin van het leven. Fred brengt zijn verhaaltjes meer dan eens met een knipoog, maar meent het net zo vaak ook bloedserieus.

Zijn songs worden ook door collega-muzikanten zeer gewaardeerd en zijn al door velen gecovered o.a. door Mary Gauthier, Slaid Cleaves, Robbie Fulks, Kasey Chambers en Gurf Morlix. Ook onder het Nederlandse journaille is Fred geliefd. Zo was er een heel hoofdstuk aan hem gewijd in een boek van Jan Donkers en maakte Huib Stam een documentaire There Aint No Easy Road over het leven van Fred.


vrijdag 17 november Podium 't Beest , Goes

zaterdag 18 november Theater Junusshof , Wageningen

zondag 19 november Kerk Garnwerd , Garnwerd

dinsdag 21 november Walhalla , Rotterdam

woensdag 22 november Fluor , Amersfoort

donderdag 23 november Theaters Tilburg , Tilburg

zaterdag 25 november Burgerweeshuis , Deventer

zondag 26 november Patronaat , Haarlem


YouTube Videos:

Fred Eaglesmith & Tif Ginn - Kansas

Fred Eaglesmith - Drinking Too Much - w/ Tif GinnJim White

De Amerikaanse singer-songwriter Jim White heeft nogal wat rare sprongen gemaakt voordat hij zijn naam vestigde als gerespecteerde muzikant in de hedendaagse alt-country en roots scene. Voorheen verdiende hij namelijk zijn brood als bokser, dominee, pro-surfer, fotomodel en taxichauffeur. Uiteindelijk werd hij als muzikant ontdekt door niemand minder dan David Byrne (Talking Heads) en was het pas met de over hem gemaakte roadmovie Searching For The Wrong Eyed Jesus (2003) dat White een doorbraak maakte. In zijn muziek worden country, folk, gospel, bluegrass en rock gemengd tot een donker en dromerig kader voor zijn verhalende teksten over de cultuur van het zuiden van de Verenigde Staten.


dinsdag 28 november Kloveniersdoelen , Middelburg

woensdag 29 november Roots in Heusden , Heusden

vrijdag 1 december de Wildeman , Herent (België)

zaterdag 2 december DE Studio , Antwerpen (België)

zondag 3 december Tivoli Vredenburg , Utrecht

maandag 4 december Paradiso , Amsterdam

woensdag 6 december Luxor Live , Arnhem

donderdag 7 december Den Egger , Scherpenheuvel (België)

vrijdag 8 december 4AD , Diksmuide (België)

zaterdag 9 december Muziekpodium Bakkeveen , Bakkeveen

zondag 10 december Walhalla , Rotterdam


YouTube Video:

Jim White - Far Beyond The Spoken World
Live tips:


tours:
(klik naam voor data)

Kieran Goss

Jesse Dayton

Dan Baird's Homemade Sin
feat. Joe Blanton
+ support Otis Gibbs

Arlan Feiles

Nathan Bell

Fred Eaglesmith & Tif Ginn

Jim White

Sam Baker

Festivals:
(klik naam festival voor meer info)


zaterdag 4 november Take Root festival, Groningen:

met Jason Isbell, Margo Price, Hurray for The Riff Raff, Sam Outlaw
The Cactus Blossoms, The Americans, Yola Carter, The Como Mamas
Andrew Combs, Cordovas, Jesse Dayton, Steve Gunn
Baptiste W. Hamon, Eilen Jewell, Jim Lauderdale, Tift Merritt
John Murry, Levi Parham, Chuck Prophet, The Secret Sisters

voor meer LIVE tips: