26 februari 2018
Lucky Dice Music mailorder
 www.luckydice.nl

in deze editie:

* tips

* aanbiedingen

* Live tips:

            Diana Jones

            Joan Osborne & Jim Keaveny
* tips

Sheesham & Lotus & 'Son - Clear The Table


Een absolute dijenkletser van een plaat!


De nieuwste en allerbeste cd van dit Canadese retronauts trio is een absolute dijenkletser van jewelste. Het rariteitenkabinet van Sheesham, Lotus & Son werd in Noord Amerika omschreven als "The Mississippi Sheiks meet H.G. Wells as curated by Dr. Seuss". Wat dat precies inhoud laat zich lastig omschrijven en moet je dus gewoon gaan luisteren. Wat zeker is dat hun aanstekelijke mix van historische Mississippi folkblues, Appalachian folk en brass en jugband achtige muziek op Clear the Table volledig tot bloei komt. Met een power trio van fiddle, banjo en sousafoon serveren ze een smakelijke kruisbestuiving van allerhande old-time music die ze diep in hun hart hebben. Maar ze spelen veel meer dan deze drie instrumenten. Zo is er een tripple harmonica versie van Raincrow Bill en werd de tradiotional Ida Red van uit 1865 opgenomen op een banjo uit die tijd. Stokoude tijden heerleven ook in traditionals als Darlin Cora en Dance All Night en songs van Jelly Roll Morton en o.a Uncle Dave Mason maar ook eigen songs als Down In Your Pockets (Stuff Called Money) klinken alsof het oude classics zijn. Ze zijn al enige jaren een graag geziene gast ook op Europese festivals en stelen er resoluut de show. De vreemde titel "Clear The Table" komt van een gedenkwaardige show nacht in Haarlem waar er kennelijk geen ruimte meer was op de vloer voor een dansje en de tafel werd leeg geveegd om het feest voort te kunnen zetten. Veeg gerust je tafel leeg want deze stuiterend verrukkelijke muziek zal spoedig je cd speler gaan domineren. (Sandra Zuidema)

'Clear The Table' is CD van de maand maart !

Video: Sheesham & Lotus & 'Son - "Lazy John"
Chris Hillman – the Asylum Years


Twee vergeten classics eindelijk weer leverbaar op één CD.


Hij was lid van een aantal van de toonaangevende country-rock groepen uit de jaren 60 en 70: The Byrds The Flying Burrito Brothers, Manassas en de Souther, Hillman, Furay Band en daarmee één van de godfathers van de Americana muziek. Halverwege de jaren zeventig ging hij zijn eigen weg en bracht hij twee prachtige albums uit op Asylum records. Die albums waren tot voor kort bijna nergens meer te vinden. De albums Slippin' Away en Clear Sailin' zijn met de release van deze Asylum Years eindelijk weer van de stoffige plank getrokken, opgepoetst en er mag weer volop van genoten worden. (Sandra Zuidema)

Video: Chris Hillman Asylum Years trailer
Marlon Williams – Make Way For Love


Fijne ontwikkeling van een eigenzinnig talent.


Op zijn nieuwe plaat is Marlon Williams verder weggewandeld van het rootsy geluid dat zijn solodebuut kenmerkte. Het schaadt allerminst. Behalve zijn compositorisch talent beschikt de jonge Nieuw Zeelander over een fabelachtig stemgeluid. Zijn zang is dan ook helemaal niet verlijmd met Traditioneel klinkende muziek. Geen moment ben ik verbaasd dat hij zijn interesse verlegde naar een breder publiek. Zijn vorige album bevatte een aantal opmerkelijk songs, waaronder een prachtige, doch lijzig gezongen, cover van Bob Carpenters’ Silent Passage en het werkelijk uitzinnig gezongen When I Was a Young Girl. De vraag was of hij zijn succes zou kunnen prolongeren. Wat mij betreft kan ik de geïnteresseerde lezer geruststellen, want met dit nieuwe album, getiteld Make Way For Love, stelt Mr. Williams niet teleur. Op Make Way For Love kun je weinig kritiek hebben. Dit is een uitmuntende nieuwe stap in een veelbelovende carrière, dat moge duidelijk zijn. Zijn karakteristieke stem vindt moeiteloos een weg door het nieuwe muzikale spectrum, welke hij verkent. In elf nummers zingt hij over zichzelf en over het thema die veelal bezongen wordt, de liefde. Zijn vast band The Yarra Benders geven hem in de productie van Noah Georgeson de gewenste wendbare ondersteuning. Gematigd uitgelaten musicerend in het retro aandoende nummer Party Boy, bombastisch in I Didn’t Make a Plan, maar verstild, indien nodig, om Marlon’s meer kwetsbare kant te accenturen. Make Way For Love, Make Way for Marlon Williams. Fijne ontwikkeling van een eigenzinnig talent. (Rein van den Berg)

Video: Marlon Williams - Come to Me (Official Video)
Richmond Fontaine – Don't Skip Out On Me


Soundtrack bij zijn nieuwe boek "Laat Me Niet Vallen".


Je ziet het steeds vaker singer-songwriters die ook boeken schrijven. Waarom ook niet, een goed liedje is ten slotte ook een short story en short stories schrijven kan Willy Vlautin, frontman van Richmond Fontaine als de beste. Don't Skip Out On Me is ook niet zijn eerste boek, hij schreef er al . Don't Skip Out On Me de cd is de soundtrack horende bij dit boek en tevens de laatste cd die hij opnam als Richmond Fontaine. Onlangs werd deze band ontbonden en de leden gaan inmiddels hun eigen weg. De songs hebben een beetje een Ennio Morricone, Once Upon a Time in the West feel wat ook klopt want het merendeel van het boek speelt zich af op een ranch in Nevada en verhaalt over een jongetje dat daar opgroeit nadat hij door zijn natuurlijke ouders in de steek is gelaten. Het hele verhaal krijgt op de cd een mooie instrumentale omlijsting die gepaard gaat met heerlijke melancholische muziek doorspekt met huilende pedalsteel gitaren en de sfeer van het oude westen ademt. Natuurlijk komen uiteindelijk ook de Mexicaanse invloeden in de muziek naar boven. Kortom heerlijke sfeervolle achtergrondmuziek waarbij je lekker ook nog andere dingen kunt doen, koken, stofzuigen, al dromend wegdommelen of natuurlijk opzetten terwijl je het bijbehorende boek leest maar dat laten we verder aan jou. (Sandra Zuidema)

Video: Richmond Fontaine - Don't Skip Out On Me
V/A - Strange Angels: In Flight with Elmore James


Prachtige uitvoeringen in een kleurrijk Zuidelijk jasje.


Dit album is een eerbetoon aan Elmore James, Koning van de Slide gitaar, getiteld Strange Angels. Het schijnt dat Elmore een zeer bescheiden en verlegen muzikant was. Wanneer hij in de veronderstelling was dat de microfoons uitstonden was hij op zijn best. Hij wordt ook wel de grondlegger genoemd van de latere Rock “n Roll. Rauwe slide vergezeld van soulvolle zang, was zijn handelsmerk. Zijn werk wordt op dit album liefdevol uitgevoerd door een verscheidenheid aan, overwegend blanke, artiesten. Warren Hayes, Rodney Crowell, Tom Jones, Keb Mo’ en Jamey Johnson om eens een paar te noemen. In Flight with Elmore James doet je beseffen dat je donkere dagen moet wegduwen, en dat je het leven mag koesteren, met alle zoete en zoute momenten, zolang je kunt. Prachtige uitvoeringen in een kleurrijk Zuidelijk jasje. Naast al de overbekende artiesten is ook ruimte voor de zuivere zang van ene Addi McDaniel in een weergaloze Dark and Dreary. Bekend, onbekend, kleurtje, of niet, wat maakt het uit, het gaat om de muziek, het gaat over ons, over het leven. (Rein van den Berg)

Video: Rodney Crowell "Shake Your Money Maker".
3hattrio – Lord Of The Desert


Als een fata morgana in de woestijn.


In onze eerste nieuwsbrief van dit jaar maakte wel al melding van het bijzondere 3hattrio die van de zomer voor enkele shows naar Europa komen. Hun bijzondere combinatie van stijlen is ontsproten in de woestijn van Utah alwaar de heren elkaar hebben ontmoet en waar hun totaal verschillende muzikale sounds van banjo, gitaar, viool en contrabas als magische potion is samengesmolten in het hete woestijnzand. Ook op Lord Of The Desert horen we echo's van Aziatische steppes, Afrikaanse nomades, ijzingwekkende strijkers en meditatieve banjo met dromerige vocalen die in de gortdroge woestijn opdoemen als een fata morgana onder invloed van hallucinerende cactussen waarbij je denkt dat je bijna bij het strand zit tijdens een dreadlock holiday. (Sandra Zuidema)

"3hattrio staat voor bijzonder onderhoudende en tezelfdertijd toegankelijke
muziek die echt veraf staat van de wereld van pophits en charts en misschien
daarom ook net zo’n straffe indruk maakt. Hier zijn immers rasmuzikanten aan
het werk die hun ambacht en talent volop tentoon spreiden. Aanbevelenswaardig
voor eenieder die van échte muziek houdt." Written In Music


"...haal dit album in huis, steek het in je afspeelapparaat en
dompel je onder in de magistrale sound van 3Hattrio.
You won’t regret it!" Keys And Chords


“Met zijn weemoed viool roept het nummer Night Sky gedachten aan
Peter Broderick op, I am laat zich luisteren als een losseepolsvariant
van The Felice Brothers en het psychedelische War had van Pink Floyd
kunnen zijn als die in 1967 de afslag India had genomen, Respect.”
OOR


Video: 3hattrio - Dust Devil

V/A – American Epic: The Collection (5 CD set)


Grootse obscure pracht uit de jaren 20 en 30 met zorg
en liefde gerestaureerd als een op zolder gevonden RembrandtIn de donkere winterse dagen dat er niet heel veel nieuwe muziek uitkomt wil men nog wel eens de archieven induiken en oud werk ontdekken. Zo hebben we de afgelopen maanden heel erg genoten van deze boxset met prachtige obscure opnames uit de jaren 20 en 30. De songs zijn verzameld door Bernard MacMahon en horen bij de American Epic documentaire film series. De geluidsopnames zijn vergelijkbaar met de opnames van The Anthology Of American Folk Music. De songs zijn van zeer opmerkelijk goede kwaliteit want ze zijn met behulp van moderne en klassieke techniek zeer zorgvuldige gerestaureerd zoals dat met kostbare antieke stukken gedaan wordt wanneer ze in musea terecht komen. Dat zal dan wel een lieve duit kosten hoor ik je denken maar niets is minder waard want deze 100 songs zijn op 5 cd's verzameld in een prachtig uitziende box die je voor 4 tientjes (40 cent per liedje) waar je urenlang intens van kunt genieten. Het is een prachtige geschiedenis les door de Roerige jaren twintig en dertig en omvat een scala aan verschillende Amerikaanse folk (blues) stijlen, jugbands. De bekendste namen op deze box zijn Mississippi John Hurt, The Carter Family, Charley Patton, Jimmie Rodgers, Lydia Mendoza, Robert Johnson maar het bijzondere aan deze box zijn eigenlijk juist al die obscure juweeltjes die er op staan zoals Alfred J Karnes met I'm Bound For The Promised Land maar de rest van muzikale pracht op dit eigenlijk veel te goedkope boxje is echt groots. (Sandra Zuidema)

Video: Alfred G. Karnes - I Am Bound for the Promised Land
Jerry Leger – Nonsence and Heartache


Deze dubbel-cd kenmerkt zich door puntige Rock and Roll nummers.


Ik heb zijn biografie er niet op nageslagen, maar Jerry Leger zou zomaar eens de winnaar geweest kunnen zijn van een John Lennon zangwedstrijd. Hij schreeuwt minstens zo gedreven zijn longen uit zijn lijf als de vermoorde Beatle in She’s The Best Writer You’ve Never Heard Of. Daarnaast kenmerkt deze dubbel-cd zich door puntige Rock and Roll nummers. Ze worden vlotweg achter elkaar gespeeld. De productie was in handen van Mike Timmins. Wanneer Timmins ergens bij betrokken wordt dan zal hij zich niet beperken tot gezellig aanschuiven. Nee, dan wordt serieus alles uit de kast gehaald. Ook diens recent verschenen Cowboy Junkie albums getuigen nog steeds van een enorme betrokkenheid. De dynamiek spat van de spreekwoordelijke groeven wanneer je de eerste songs beluistert. De boodschap is duidelijk, deze band en Jerry Leger hebben er zin in. Baby’s Got A Rare Gun is slechts een voorbeeld van hoe lekker deze band zich thuis voelt in Rock geoliede tunes, ook van een sompige vette Blues zijn ze niet vies blijkt bij On The Fishing Line. Wanneer je mij vraagt dan had de titel van het album volledigheidshalve moeten zijn: No Time For Nonsense and Heartache. Gewoon lekker doortikken, en voor de rest geen gepiel! (Rein van den Berg)

Video: Jerry Leger "For Hire"
Joan Baez – Whistle Down the Wind


De muzikale activiste Joan Baez is weer terug aan het werk.


Je zou het niet zeggen als je haar nog altijd sprankelende uitstraling bekijkt, maar Joan Baez is inmiddels als 77 jaar oud. Haar stem is wat lager geworden maar eigenlijk ook alleen maar interessanter daardoor. Ze stond altijd al bekend als een toegewijde politieke en vredesactiviste en ze heeft nog altijd wat te zeggen dus is ze weer de studio ingedoken om haar steentje bij te dragen. en zoals ze zelf al zegt:

"And now, in the new political and cultural reality in which we find ourselves, there's much work to be done. Where empathy is failing, and sharing has become usurped by greed and lust for power, let us double, triple and quadruple our own efforts to empathize — and to give our resources and our selves."

Mooier dan dat kun je het eigenlijk niet zeggen. Whistle Down The Wind bied protest songs, voer voor nadenken maar brengt ook hoop. Doorgaans komen er na een periode van politieke ellende uiteindelijk (hoop ik) wel weer iets positiefs uit voort vloeien. Voor de teksten op dit album werkte ze net als op haar laatste studio album uit 2008 Day After Tommorrow weer samen met een aantal collega songwriters zoals Mary Chapin Carpenter, Eliza Gilkyson, Tom Waits en Kathleen Brennan maar nam ze ook songs op van o.a , Josh Ritter en Joe Henry die paste bij het thema. Joan laat zien dat ze het nog altijd kan. (Sandra Zuidema)

Video: Joan Baez "the Great Correction"
Mary Gauthier - Rifles and Rosary Beads


Zeer aangrijpende verhalen van oorlogs veteranen.


Op haar nieuwe album verteld Mary Gauthier weer heel erg persoonlijke verhalen. Alleen zijn het nu de verhalen van soldaten die terug keerden van het front of de verhalen van hun partners wanneer ze niet terug keerden, hetzij fysiek dan wel geestelijk. Enkele jaren terug sloot Mary zich aan bij de organisatie "Songwriting With Soldiers" die zich inzetten om veteranen geestelijke bijstand te bieden en een uitlaatklep te geven om hun ervaringen uit te spreken en te proberen te verwerken. Uit die sessies ontstonden de elf songs op dit album die Mary samen met hen schreef.

Het eerste nummer ‘Soldiering On’ is gelijk een prijsnummer, het begint als een klein liedje maar gaandeweg wanneer het verhaal wordt verteld zwelt de muziek aan als artillerie vuur en overdonderd de heftigheid van alle gevoelens die de soldaat de rest van zijn leven met zich mee moet dragen. Je kunt de soldaat wel uit de oorlog weg halen, maar de oorlog niet uit de soldaat. Dat is ook waar de song ‘The War After the War’ over verteld, voor deze song werkte Mary samen met Beth Nielsen Chapman en partners van soldaten. Ook de schuldgevoelens van soldaat Josh Geartz die zijn maatje niet kon redden aan het front worden bijzonder verwoord in ‘Still On The Ride’. Alle andere songs op dit album zijn bijzonder raak en bieden, als je je ogen sluit een visueel beeld bij de liedjes en zijn bijzonder aangrijpend. (Sandra Zuidema)

Video: Mary Gauthier - "Soldiering On"


overige nieuwe/komende releases:

Dirty Sweet
Once More Unto the Breach

Blitzen Trapper
Wild and Reckless

John Gorka
True In Time

Chip Taylor
Fix Your WordsPrinz Grizzley
Come On In

Dead South
Good Company

the Wood Brothers
One Drop of Truth

Beth Nielsen Chapman
Hearts of Glass


* aanbiedingen


Daniel Meade
Let Me off at the Bottom

€ 7.99

   
Bian Webb
The Sum Of Our Histories

€ 7.99

   
Birds Of Chicago
Real Midnight

€ 9.99

   
Martyn Joseph
Sanctuary

€ 9.99

   
klik hier voor nog veel meer nieuwe aanbiedingen


* Live tips
Diana Jones

In de prachtige donkere liedjes is uitstekend te horen dat deze traditionele muziek diep in haar genen zit. Van duistere murder ballads tot plattelandsromantiek, ze weet het allemaal zeer beeldend te brengen. Pure schoonheid die doet denken aan het werk van Gillian Welch, Alison Krauss, Iris DeMent & David Rawlings. In 2016 verscheen de fraaie live registratie Diana Jones Live In Concert, een mooi beginpunt voor nieuwkomers.


donderdag 15 maart Museum Nic Jonk , Grootschermer

vrijdag 16 maart Tivoli Vredenburg , Utrecht uitverkocht

zaterdag 17 maart Walhalla , Rotterdam

maandag 19 maart Meneer Frits , Eindhoven

dinsdag 20 maart CC 't Schaliken (12:15 uur) , Herentals (België)

donderdag 22 maart CC de Breughel , Bree (België) uitverkocht

vrijdag 23 maart Parkstad Limburg Theater , Heerlen

zaterdag 24 maart de Amer , Amen

zondag 25 maart Luxor Live , Arnhem


YouTube Video:

Diana Jones - Goldmine (Live @ Bimhuis Amsterdam)

Diana Jones - Love o Love (Live @ Bimhuis Amsterdam)Joan Osborne

Joan Osborne is bekend van een aantal wereldwijde hits in de jaren 90, waaronder ‘St Teresa’ en de knaller (What If God Was) ‘One Of Us’. Maar je kent haar misschien ook van het BBC-programma Transatlantic Sessions en de docufilm Standing In The Shadows of Motown. Hoewel Joan te boek staat als een popmuzikante, is haar muziek altijd diep geworteld in americana, folk, blues country en soul; de muziek waar ze zelf het meest gepassioneerd door is. Ze trad de afgelopen twintig jaar op met de meest uiteenlopende artiesten, variërend van Emmylou Harris, Taj Mahal en The Holmes Brothers tot aan Steve en Nobelpijs-winnaar Bob Dylan. Afgelopen jaar bracht Joan een groot deel van haar tijd door in de VS. Ze toerde met Mavis Staples en bracht een werkelijk prachtig album uit met nummers van Dylan. Op deze korte tour staan voornamelijk de songs van Bob Dylan centraal, maar Joan zal ook enkele van haar hits ten gehore brengen.

Het voorprogramma bij deze concerten wordt verzorgd door Jim Keaveny. Jim is een Amerikaanse singer-songwriter die muziek maakt uit de school van Bob Dylan, maar komt uit de woestijn van westelijk Texas. In zijn jongere jaren richtte hij met vrienden The Rogues op. Later ging Jim solo en bracht hij vier albums uit. Zijn omzwervingen zijn altijd een voorname inspiratiebron geweest. Zo reisde Jim een tijd door Europa, waar hij allerlei baantjes op zich nam: van bordenwasser tot brandweerman. Terug in de VS trok hij zich met zijn vrouw terug in Terlingua, Texas. Zonder water, zonder elektriciteit. Floortje Dessing maakte voor haar programma ‘Floortje naar het Einde Van de Wereld’ een paar jaar geleden een fraai portret over Jim en zijn zelfvoorzienende leven


zondag 25 maart TivoliVredenburg , Utrecht

maandag 26 maart Patronaat , Haarlem

woensdag 28 maart Muziekgebouw Frits Philips , Eindhoven

vrijdag 30 maart Noorderkerk , Sneek

zaterdag 31 maart Underground , Lelystad


YouTube Video:

Joan Osborne - Masters Of War

Jim Keaveny - Happy Man
Live tips:


tours:
(klik naam voor data)

Diana Jones

Joan Osborne

Jim Keaveny

Sheesham Lotus & 'Son

Birds of Chicago

Dave McGraw & Mandy Fer

Festivals:
(klik naam festival voor meer info)

6 april Roots Of Heaven , Haarlem :
o.a. Blitzen Trapper, Baptiste W. Hamon, Douglas Firs
Jim Keaveny & band, Danny Guinan, King Dalton


8 april Down By The River , Venlo :
o.a. Blitzen Trapper, Deep Dark Woods, The Yawpers,
Jay-Roon, Andrew Combs, Sheesham & Lotus & 'Son


14 april Naked Song , Eindhoven :
o.a. Lisa Hannigan & The Colorist Orchestra, Tamino, Tom McRae,
Sam Lee, Chelou, Fil Bo Riva en Christof van der Ven
Sheesham & Lotus & 'Son


4,5,6 mei Labadoux Festival , Ingelmunster :
The Chieftains, Ozark Henry, Guido Belcanto, Admiral Freebee
Bart Peeters, Afro Celt Sound System, Yevgueni
Birds Of Chicago, Douglas Firs, Michelle Davidvoor meer LIVE tips: