Stephen Fearing - Every Soul's A Sailor

Voor de met meerdere Juno Awards gelauwerde singer-songwriter Stephen Fearing diende de verhuizing van de oostkust van Canada (Nova Scotia), naar de westkust (British Columbia) als een periode van reflectie die hem inspireerde voor de songs op zijn negende solo album Every Soulís a Sailor. Deze wereld burger werd in Canada geboren, groeide op in Dublin (zat in de klas met latere leden van U2) en woonde tevens lange tijd in Minneapolis, waar hij zich onderdompelde in de locale muziekscene, om daarna weer terug te keren in zijn geboorteland. Behalve zijn solowerk is Steven Fearing ook lid van Blackie & The Rodeo Kings (met Colin Linden en Tom Wilson) en vormt een duo met Andy White als Fearing & White. Door de jaren heen heeft hij samen gewerkt met acts als Nick Lowe, Shawn Colvin, Richard Thompson, Bruce Cockburn, Sarah McLachlan en Margo Timmins (Cowboy Junkies).

Met een rijk pallet van muzikale stijlen die variŽren van folk tot pop tot stampende roots rock leiden de songs je langs een gezamenlijke leiddraad. De waarde van de reis en de paden die we bewandelen in ons leven, of het nu het pad der liefde, het levenspad, het goede of het slechte pad of zelfs het hazenpad is dat we nemen na het juist beŽindigen van een liefde, elk van die paden biedt zo zijn eigen levenslessen en inzichten.

Van de middernachtelijke zelfbespiegelingen met een gangetje van een lange reis in Put Your Money Where Your Mouth Is waarin hij je vraagt na te denken over hoe we de werelds energie spenderen tot aan het hemels gejaagde Gone But Not Forgotten, met gast vocalen van Rose Cousins. Dit album gaf Fearing de mogelijkheid om zijn verschillende muzikale stijlen met elkaar te verbinden.

ďI have travelled consistently between the two poles
of solo and ensemble work. With this album I wanted
to see if I could bring those two worlds together in
the studio and then out on the road.Ē

Deze mix creŽerde tevens een goede voedingsbodem voor Fearings protestsong Blowhard Nation. Want ook voor een Canadees die regelmatig door de VS tourt, worden alle politieke ontwikkelingen en Trumps haat en angst zaaiende campagne met argus ogen bekeken. Met deze sarcastische song , een roots rocker geÔnspireerd door Merle Haggard, kun je zelfs de op Trump stemmende Texanen aan het dansen krijgen in de lokale honkytonk.

Toen de songs geschreven waren , heeft hij samen met drummer Gary Craig en bassist John Dymont (de ritme sectie van Blackie & The Rodeo Kings) de liedjes in de juiste muzikale vorm gegoten. Zij creŽerde een weelderig voortstuwende sound, die je als luisteraar met een haast hypnotisch effect in het album zuigt.

ďIt is good to have an end to journey toward;
but it is the journey that matters, in the end.Ē
Ursula K Leguin, The Left Hand of Darknesspress foto's gemaakt door Mark Maryanovich


download

download

download

download

download

download
Stephen Fearing
EU Tour
jan./feb. 2017:


dinsdag 24 januari
VerkadeFabriek
Den Bosch

donderdag 26 januari
CC de Breughel
Bree (BelgiŽ)

vrijdag 27 januari
Acoustic Alley
Den Haag

zaterdag 28 januari
In The Woods
Lage Vuursche

zondag 29 januari
MariŽnburg
Nijmegen

donderdag 2 februari
Wunderbar Weite Welt
Eppstein (Duitsland)

vrijdag 3 februari
Museum Nic Jonk
Grootschermer

zaterdag 4 februari
de Slotplaats
Bakkeveen

maandag 6 februari
Meneer Frits
Eindhoven
Selectieve Discografie


Every Soul's A Sailor (2017)


Between Hurricanes (2013)


Man Who Married Music (2009)
stephenfearing.com
facebook
twitter