Arlan Feiles

"Arlan is like a modern Bob Dylan, though he sings a sight better" – Tom Dowd

Arlan Feiles is een singer Songwriter, multi-Instrumentalist en muziekproducer. Hij werd ontdekt door Rock and Roll Hall of Fame producer Tom Dowd. Hij bracht al diverse albums uit die in de VS zeer gewaardeerd werden door de media. Zijn songs zijn te horen in diverse TV programma’s en films o.a ook in de met een Academy award bekroonde film Dallas Buyers Club, een film die kritiek geeft op de torenhoge prijzen die de farmaceutische industrie durft te vragen. Dit is een onderwerp dat Arlan als mens ook aansprak, want naast muzikant is Arlan tevens een fanatiek mensenrechten activist.

Zo schreef hij al een song over de North Dakota Pipeline. Ook zou je links kunnen horen naar Woody Guthrie , terwijl enkele van zijn andere songs je meer doen denken aan Randy Newman, Bob Dylan of The Band . Zo veelzijdig is Arlan Feiles, een muzikant met catchy liedjes en zowel roots, folk als soul in zijn stem en speelt net zo makkelijk op gitaar als op de piano als ook op diverse andere instrumenten. Zijn voorlaatste album What Kind Of World, verscheen eind 2019 en had een heel warme melancholische haast gospelachtige sound en veel van de songs vertellen over de toestand in de wereld, de politieke verdeeldheid in de VS, mensenrechten issues maar ook de mooie kleine dingen van dicht bij huis.

De afgelopen maanden werkte Arlan hard aan een nieuw album dat enkele dagen voor de Nederlands/Belgische tour uit de fabriek komt rollen. Het album heet Blame Me en klinkt beduidend speelser dan zijn voorganger en heeft iets meer de sfeer van een groovy Randy Newman album. De melancholie is bij Arlan nooit ver weg natuurlijk en qua thematiek heeft Arlan nog altijd iets te zeggen over wat hem bezig houd. Naast zijn eigen songs zijn er ook een tweetal covers op het album waaronder Dylan's To Make You Feel My Love.

"If Songwriters were bad weather, Hurricane Arlan would be a category 5"
– Greg Baker, The Miami Herald


press foto's

download

download

download

download

download

download

download


video's

Arlan Feiles - What Kind Of WorldArlan Feiles - Viola

Arlan Feiles

Nederland Tour
September 2023:

vrijdag 15 septmber
TivoliVredenburg
Utrecht

zaterdag 16 september
Het Groene Kerkje
Lambertschaag

zondag 17 september
Café La Porte D'Or
IJzendijke

dinsdag 19 september
Q-Bus
Leiden

vrijdag 22 september
Heimathof
Itterbeck

zaterdag 23 september
Slow Turning
Beilen

zondag 24 september
Piterkerk
Lippenhuizen


Discografie

Troop vol. 1


Blame Me


What Kind Of World


Live From The Strand


Stranger


Weeds Kill the Wild Flowers


Razing A Nation


Come Sunday Morning

arlanfeilesmusic.com
twitter
facebook
instagram

LDM Bookings