Dave McGraw & Mandy Fer

Maritime is defined in the dictionary as "connected with the sea, living or found in or near the sea, bordering on the sea".

Dave McGraw & Mandy Fer zijn echte natuurliefhebbers en ontdekkers : McGraw werkte ruim een decennium als bioloog in de woestijngebieden van Mexico en Arizona tot aan de rijke flora en fauna in het noorden van de VS en zijn omringende wateren. Mandy Fer leefde een tijdje in Spanje waar ze een studie muziek en cultuur deed. Tezamen als songschrijvers is hun muziekcarričre ook veel gebaseerd op al hun reiservaringen en de mensen die ze ontmoeten , geluiden en dingen die ze daar tegenkomen maar vooral de verhalen die op hun pad komen mixen ze in een rijke en gedetailleerde mix van folk, pop en rootsy americana muziek.

De opnames voor dit album vonden plaats in ‘maritieme’ sferen, op de San Juan Islands in Washington state. De locatie hiervoor was een met liefde gebouwd houten huisje aan het einde van een verlaten bospad, op een eiland dat zich bevind in de wateren tussen Seattle en Vancouver. De opvolger van hun gezamenlijke debuut Seeds Of a Pine is wederom een schot in de roos. De stemmen van Mandy Fer en Dave McGraw doen je denken aan die van Patty Griffin en iets tussen Slaid Cleaves en Jeffrey Foucault. Tezamen ontstaat er iets magisch en zijn ze echt hemels goed. Hun muziek is een mix van dynamische opzwepende folk, blues, roots en indie-pop. De songs op dit album zijn weer van hoogstaande kwaliteit en wonderlijk mooi opgenomen. Thema’s die de revue passeren: de weidse natuur, landschappen en oceanen van de wereld die met grote bewondering maar ook met respect gewaardeerd en gekoesterd moet worden. Maar ook de roep om aanpassing van de Amerikaanse wapenwetgeving wordt nog even aangesneden in Helicopter. Verder ook veel road-songs, want het duo heeft de afgelopen jaren heel wat van hun tijd doorgebracht op weg naar en op diverse podia. Ook heeft Maritime een klein Nederlands tintje gekregen met het nummer Carillon, dat ze schreven na een bezoek aan Amsterdam waar ze de Westertoren hebben beklommen. Behalve het magnifieke uitzicht over de stad waren ze daar tevens getuige van een bijzonder concert tussen Boudewijn Zwart op het kerk Carillon en Reinier Sijpkens op de trompet in zijn muziekboot in de Prinsengracht. Net als het vorige album van dit duo is Maritime geproduceerd door het jonge producertalent Zach Goheen die ook de laatste albums van Po’Girl, Birds Of Chicago en Awna Teixeira produceerde.


press foto's

download

download

download

download


video's

Dave McGraw & Mandy Fer - "Tide Moon Ship Horn" Island Sessions


Dave McGraw & Mandy Fer - "Victoria" (Official Video)

Dave McGraw & Mandy Fer
tour april/mei 2018

vrijdag 4 mei
Konzertscheune
Itterbeck (Duitsland)

zondag 6 mei
Museum Nic Jonk
Grootschermer

maandag 7 mei
Wilhelm13
Oldenburg (Duitsland)

dinsdag 8 mei
Blue Room Sessions
Den Bosch

woensdag 9 mei
Walhalla
Rotterdam

donderdag 10 mei
Tivoli Vredenburg
Utrecht

vrijdag 11 mei
de Amer
Amen

zaterdag 12 mei
Grenswerk @ Joriskerk
Venlo

zondag 13 mei
Schaapskooi Fryske Gea
Bakkeveen

maandag 14 mei
Crossroads
Bergen Op Zoom

woensdag 16 mei
Live Stage Marnix
Ede


Discografie

Off-Grid Lo-Fi (2016)


Maritime (2014)


Seed Of A Pine (2012)

daveandmandymusic.com
twitter
facebook

LDM Bookings