07 januari 2019
Lucky Dice Music mailorder
 www.luckydice.nl

in deze editie:

* tips

* Live tips:

            Dayna Kurtz

            Kieran Goss & Annie Kinsella

            Jesse Dayton & band

            Cam Penner & Jon Wood

            Steve Forbert
* tips

Cam Penner - At War With Reason


At War With Reason laat letterlijk en figuurlijk naar zich luisteren
als een van de spannendste films van Stephen King.Wat hebben de mondharmonica van Springsteen, grommende bluesgitaarriffs, de drums uit de mississippi delta van RL Burnside, prison chain gang zangers, beats van Madvillan, repetitieve poëzie van Gill Scott Heron, het atmosferische van Daniel Lanois, het gepassioneerde van Curtis Mayfield meets Arrested Development en spanning als een film van Stephen King met elkaar te maken? Niets zal je misschien denken, maar niets is minder waar want At War With Reason heeft het allemaal en meer zelfs. Zo bespeurde we ook nog stiekeme flarden van The Wiz voorbij komen, en een vleugje van the Fugees en The White Stripes. Met deze ongebruikelijke rauwe emulsie van invloeden maken de heren Penner en zijn vaste kompaan Jon Wood iets volstrekt unieks. Het is rauw, magisch, puur, grillig, grijpt je bij de lurven, sleurt je door een donker steegje en laat je zweven en buitelend landen als met een deltavlieger. Maar het bied ook hoop en een warme streling als de lang verlangde armen van een geliefde. At War With Reason laat letterlijk en figuurlijk naar zich luisteren als een van de spannendste films van Stephen King, are you ready for the ride? (Sandra Zuidema)

At War With Reason is CD van de maand januari !

Video: Cam Penner - Over & Over
Kieran Goss en Annie Kinsella - Oh The Starlings


Wonderschoon duettenalbum.


Bezoekers van de concerten van de sympathieke Ier Kieran Goss maakte al kennis met diens muze Annie Kinsella, afgelopen jaren een vaste waarde tijdens zijn show's waarin ze als gastzangeres optrad. Door de vele lovende reacties werd het nu eens tijd om een officieel duetten album op te nemen waarin de loepzuivere stem van Kinsella nu ook eens wat meer op de voorgrond mag schitteren. Oh The Starlings werd opgenomen in New York met Kieran's favoriete producer Kevin Killen (goed voor 8 Grammy's voor zijn werk met o.a. Costello, Bowie, U2 en Peter Gabriel) De songs op dit album variëren van eigen en tamelijk persoonlijke songs, tot favorieten van collega musici en poëten. De openingstrack schreven ze samen als een ode aan hun woonplaats aan de westkust van Ierland. Het klinkt als een classic folksong zoals je die vroeger hoorde van Joni Mitchell, Judy Collins of Joan Baez. Time To Go Sleeping is een ontroerend loflied/slaapliedje dat ze schreven als afscheid voor een geliefde. Verder leende ze een gedicht van William B Yeats en songs van o.a. Chris Gavin en Rodney Crowell, het prachtige Jewel Of The South. Rodney Crowell zelf zei er dit over: 'So good, it¹s heartbreaking... The record itself feels like an old friend.' Rodney Crowell, met zo'n aanprijzing hoeven we er verder niets meer aan toe te voegen. (Sandra Zuidema)

Video: Kieran Goss and Annie Kinsella: Oh, The Starlings
Mike Farris – Silver and Stone


Een potje Deep Soul van heb ik jou daar.


Al enige jaren luisteren we met enige regelmaat naar Mike Farris. Voor zijn laatste won hij zelfs een grammy. Als je youtube erop nakijkt dan vind je daar namelijk prachtige vertolkingen van coversongs van bijvoorbeeld Sam Cooke en andere soulkrakers maar ook verrassende versies van bijvoorbeeld Mary Gauthier's Mercy Now, en andere klassiekers uit de folk/country/blues/gospel hoek. Farris weet ze op prachtige wijze eigen te maken en te zingen met weergaloze overgave. Dat doet hij nu ook weer met songs van. o.a Bill Withers, Willie Dixon en William Prince, toch is Farris niet alleen maar een meesterlijke coverzanger. Op zijn nieuwste zijn meer dan de helft van de songs uit eigen pen. Gezegend met een stem van heb ik jou daar, denk aan Al Green, Curtis Mayfield, Sam Cooke, Aretha Franklin, schittert deze geweldige soulzanger en gitarist naast een ook niet misselijke band met o.a Reese Wynans (uit de band van Stevie Ray Vaughan) en Doug Lancio (Patty Griffin, John Hiatt). Super aanrader voor alle liefhebbers van goede deepsoul zoals dat prachtige album onlangs van Malford Milligan. (Sandra Zuidema)

Video: Mike Farris - Snap Your Fingers
the Yearlings - Skywriting


Heerlijk nostalgische rootspop.


Het was lange tijd stil rondom de Utrechtse band The Yearlings maar ze zijn terug en met volle overtuiging met hun catchy rootsy powerpop. Skywriting klinkt als lange wandelingen of fietstochten door een tikkeltje guur Hollands plattenland landschap met in je hoofd echo's van The Jayhawks, R.E.M, Wilco en Son Volt. Nostalgisch dus, doorspekt met pedalsteel en lekkere gitaartjes en vocale harmonieën die nog lang in je hoofd blijven hangen. (Sandra Zuidema)

Video: The Yearlings - Evelene (you've got to know it)
The Delines – The Imperial


Tergend mooie onderhuidse broeierigheid.


Vier jaar was het stil rondom de Delines, de band rondom Willy Vlautin (Richmond Fontaine) en Amy Boone (Damnations, Tx) Na hun zeer succesvolle debuutalbum Colfax was Amy lange tijd uit de roulatie vanwege een ernstig ongeluk en een lang revalidatie proces. Wat haar op de been hield was dat Vlautin allang bezig was met een nieuwe serie prachtsongs. Imperial was het lange wachten dan ook dubbel en dwars waard want staat bomvol weergaloze onderhuids broeierige schoonheid. 10 liedjes geschreven als short stories zoals alleen Vlautin dat kan. Over 2 ex -geliefden in de titeltrack die elkaar nog 1x stiekem ontmoeten nadat hij na 10 jaar brommen weer vrijkomt. Haar hunkeringen en schuldgevoel naar hem kun je in de stem van Boone horen, "Let's have one last drink, hold my hand under the table before I leave". of de pijn in He Don't Burn For me is werkelijk tergend mooi en dan wordt er ook nog fantastisch gemusiceerd met melancholische toetsen, bas en percussie en soms blazers en natuurlijk de zo karakteristiek voor The Delines huilende pedalsteel die je nog meer laat omwentelen in tekstuele ellende maar wat een weelderige schoonheid, I'm still a sucker for sad songs! (Sandra Zuidema)

Video: The Delines - Lets Be Us Again

Martyn Joseph – Here Come The Young


Indrukwekkende songs, verpakt in sublieme productie.


Met aan het roer producer Gerry Diver, bekend van zijn werk met o.a Tom Robinson reikt het nieuwe album van Martyn tot fraaie hoogtes. Diver, die zelf een heel scala aan instrumenten bespeeld o.a bas, gitaar, percussie, slide, en piano. Maar vooral meesterlijk klinkt op zijn vioolpartijen. Denk daarbij niet aan een standaard oubollig strijkje maar aan iets enorm gedreven en gejaagds. In de openingstrack gebeurd dat zelfs in het kwadraat! Het zet ook meteen de toon voor de thematiek op dit album, dat het tijd wordt voor een nieuwe wind, geen bittere oude mannen meer met hun achterkamertjes en vriendjes politiek en hun gluiperige maniertjes. Weg met alle leugens, oorlogen, honger, opwarming van de aarde, racisme en andere ongelijkheden want dit wil de nieuwe generatie niet meer. Het is tijd voor nieuw beleid met het oog op de toekomst. Joseph staat er om bekend dat hij graag een positieve input wil geven aan de wereld. Dat blijkt o.a aan het feit dat hij zelf een eigen liefdadigheid organisatie in het leven riep. Het is er een waarbij hij zelf de opbrengsten ter plekke aflevert. In zijn muziek hoor je dit soort zaken terug en dat doet hij op zeer indrukwekkende wijze. Soms klinkt dat grimmig, gejaagd maar uiteindelijk is er altijd ook veel hoop in zijn muziek. Het glas is niet halfleeg, het is halfvol en er is altijd een strohalm die je kunt grijpen om er iets positiefs uit te halen. Zijn woorden worden mede door de sublieme productie nog eens extra bijgezet en daarmee levert hij weer een top album af. (Sandra Zuidema)

Video: Martyn Joseph – Here Come The Young
Ad Vanderveen - I Was Hank Williams


Melancholie en nostalgie: perfecte soundtrack voor de donkere dagen.


Het blijft altijd weer verbazingwekkend hoeveel prachtige liedjes sommige mensen kunnen schrijven. De ene artiest heeft op een heel lifetime misschien maar voldoende voor 2 of 3 albums en maken er soms nog misschien één teveel en bij anderen is het een constante flow van nieuwe juweeltjes. Wat soms op de loer ligt is dat men dan vaak met meer van hetzelfde komt en het JJ Cale effect ontstaat. Maar Ad Vanderveen weet er toch elke keer weer een andere draai aan te geven en schuwt er ook nooit van om dingen toch steeds weer anders te doen. Zo maakte hij hele ingetogen albums maar ook stevige rockers. Op I was Hank Williams is het melancholie en nostalgie dat je als thema en sfeerbeeld zou kunnen beschouwen. Zo mixte Ad er ook allerlei geluiden in van vroeger die hem mooie herinneringen hebben bezorgd. Zo is er archief geluid van zijn ouders op kerkorgel en piano te horen op zijn levensles: Live & Give It All. Krekels en de akoestiek van de grotten van Pythagoras op zijn geliefde eiland Samos, de klokken van Bad Bentheim waar hij vaak optreed, de akoestiek van The Ryman Auditorium maar ook het gieren van de Noord Hollandse polderwind. De songs zijn werkelijk prachtig weer, zoals de enorme oorwurm met het heerlijke koortje (met de prachtige stem van Kersten de Ligny) in Something Ongoing dat ik maar niet uit mijn hoofd krijg al enige dagen. Op I was Hank Williams mijmert Vanderveen over een van zijn helden maar ook invloeden van andere helden komen duidelijk voorbij zo hoor ik hier en daar een zweempje Cooder, vleugje Neil en zoals de sfeer van jaren 70 Van Morrisson in Song Of The Wind waar hij gebruik maakt van een gedicht van een molenaar uit de Wormer. Maar ook het vallen van de blaadjes en de komst van een koude winter wordt bezongen op Catch A Falling Leaf en krijg je ook nog een geheim extraatje na de 10 tracks die op het hoesje staan vermeld op deze ultieme soundtrack voor de komende donkere dagen. (Sandra Zuidema)

Video: Catch A Falling Leaf - Ad Vanderveen


overige nieuwe/komende releases:

Jess Klein
Back To My Green

Rosanne Cash
She Remembers Everything

Townes Van Zandt
Down Home and Abroad

Ryan Bingham
American Love Song


wordt rond 15 februari verwacht
Phil Alvin
Un-Sung Stories

Bob Rea
Southbound

Gospelbeach
Another Winter Alive

Tom Russell
October In The Railroad Earth


wordt rond 19 maart verwacht* Live tips
Dayna Kurtz & Robert Maché

De Amerikaanse singer-songwriter Dayna Kurtz staat bekend om haar krachtige, intense stem en fusie van pop, jazz, folk en blues. Ze trad op met grootheden als Elvis Costello, Rufus Wainwright, Norah Jones en BB King. In 2016 nam ze in Nederland haar live album Here Vol. 1 op. Het vervolg op dit succes Vol. 2 verscheen vorig jaar en staat ook centraal in haar theatertour.

Dayna’s stem is warm, krachtig en intens en ook haar (slide) gitaarspel is ronduit indrukwekkend te noemen. Ze wordt vaak vergeleken met Nina Simone, Marianne Faithfull en Jeff Buckley. Ze trad in 2003 voor het eerst in ons land op in het tv- programma van Barend & van Dorp met haar hit Love Get's In The Way van het album Postcards From Downtown. Haar eerste album dat uitkwam in Nederland sloeg in als een bom. Sindsdien heeft Dayna een trouwe schare fans in ons land.
do. 17 januari Podium Reimerswaal , Reimerswaal

vr. 18 januari Luxor Live , Arnhem

za. 19 januari Parkstad Limburg , Heerlen

zo. 20 januari Zaantheater , Zaandam

di. 22 januari Het Heerenlogement , Beusichem uitverkocht

do. 24 januari Wunderbar Weite Welt , Eppstein (Duitsland)

vr. 25 januari Broederenkerk , Zeist

zo. 27 januari Paradox , Tilburg

ma. 28 januari OC de Kleine Beer , Beernem (België)

wo. 30 januari Bird , Rotterdam

do. 31 januari Getouw , Mol (België) uitverkocht

vr. 01 februari GC de Wildeman , Herent (België)

za. 02 februari KAS Attenhoven , Stabroek (België)

ma. 04 februari de Oosterpoort , Groningen


YouTube Video:

Dayna Kurtz - It's How You Hold Me (Official Video)Kieran Goss & Annie Kinsella

Kieran Goss is een van Ierland’s meest geliefde performers en heeft bijna geen introductie meer nodig. Zijn songs werden al opgenomen door Rodney Crowell, Mary Black en Ilse Delange. Samen met zijn vrouw Annie Kinsella die hem op zijn meeste tours vaak vergezelde op het podium hebben ze hun publiek betoverd met hun live optredens en ontvingen ze zeer lovende kritieken. Deze live shows inspireerde het duo tot een nieuwe album 'Oh, the Starlings’ vol wonderschone liedjes, verhalen en harmonieen uit het hart die de luisteraar naar een andere wereld transporteert. Een show die je raakt in zijn oprechte schoonheid, een show om niet te missen.


do. 24 januari Tivoli Vredenburg , Utrecht

vr. 25 januari de Slotplaats , Bakkeveen

za. 26 januari het Nieuwe Dijkhuis , Doetinchem

zo. 27 januari Herberg Tiengemeten , Tiengemeten uitverkocht

do. 31 januari VanSlag , Borger

vr. 01 februari Witte Kerk , Noordwijkerhout uitverkocht

za. 02 februari Q-Factory , Amsterdam

zo. 03 februari Podium Gorter , BalkYouTube Video:

Kieran Goss and Annie Kinsella - Sweet Sweet LoveJesse Dayton & band

De Amerikaanse zanger/gitarist Jesse Dayton maakt al tien albums lang gemeen rockende outlawcountry met de spirit van zijn helden Johnny Cash, Willie Nelson en Waylon Jennings. Behalve zijn fans weten ook zijn collega’s hem te appreciëren – zo speelde Dayton gitaar op albums van alle drie bovengenoemde grootheden. Op zijn nieuwe plaat The Outsider (2018) laat Dayton weer eens horen hoe veelzijdig hij is: honkytonk, rock ‘n roll, country, gospel, blues, alles komt in noodtempo voorbij. Deze man heeft 100% muziek door zijn aderen stromen!

zo. 03 februari TivoliVredenburg (middag) , Utrecht

ma. 04 februari Patronaat , Haarlem

do. 28 februari de Oosterpoort , Groningen

vr. 01 maart Huis Verloren , HoornYouTube Video:

Jesse Dayton - CharlottesvilleCam Penner & Jon Wood

Canadezen die prachtige, indringende songs met een vuig randje ten gehore brengen. Soms een beetje grillig en dreigend, soms juist rustige songs vol van eenzaam verlangen die qua sfeer doen denken aan Springsteen zijn Nebraska periode. Invloeden uit vele genres zijn terug te horen. Denk hierbij aan o.a. artiesten als Tom Waits, genres als blues, rootsrock met een soulfeel en zelfs een tikkeltje van de Poetry van Gill Scott Heron . Cam Penner & Jon Wood bespelen tevens een heel scala aan verschillende instrumenten (vaak meerdere tegelijk zelfs) en door gebruik van loops weten ze met zijn 2en een heel bandgeluid te creëren.do. 07 februari Tivoli Vredenburg , Utrecht

vr. 8 februari Acoustic Alley , Den Haag

za. 9 februari de Slotplaats , Bakkeveen

zo. 10 februari Een Bunder Kunst , ’s-Heer Arendskerke

ma. 11 februari Meneer Frits , Eindhoven

di. 12 februari Cultuurhuis , Heerlen

do. 14 februari Thedinghsweert , Tiel

vr. 15 februari de Amer , Amen

za. 16 februari de Oosterpoort , Groningen
voorprogramma bij Steve Forbert

zo. 17 februari Patronaat , HaarlemYouTube Video:

Cam Penner en Jon Wood - No ConsequenceSteve Forbert

Op zijn 21e toog Mississippi-native Steve Forbert, net als zoveel jonge singer-songwriters, naar New York op zoek naar een platencontract en succes. Zijn debuutalbum uit 1978 ‘Alive On Arrival’ leverde hem direct veel lof op in de media, vooral vanwege zijn catchy melodieën en lyrische stijl van spelen en zijn prettige, dromerige rauwe stem vol van emotie, door sommigen vergeleken met Bob Dylan en Bruce Springsteen. Niet lang na zijn debuut schreef Forbert zijn grootste hit: ‘Romeo’s Tune’. Door de jaren heen bleef de muziek van Steve Forbert geliefd. Hij liet zich nooit leiden door wat hip was, maar volgde altijd zijn eigen instinct. Na een pittige operatie en het herstel ervan, is Forbert nu weer helemaal opgeknapt en super actief; eind vorig jaar bracht hij nieuw album 'The Magic Tree' uit.

di. 12 februari Paradiso @ Zonnehuis , Amsterdam

wo. 13 februari Deuzonschole , Hoofdplaat

vr. 15 februari Konzept Kultur , Emlichheim

za. 16 februari de Oosterpoort , Groningen

zo. 17 februari Lux , NijmegenYouTube Video:

Steve Forbert - The Magic Tree
Live tips:


tours:
(klik naam voor data)

Dayna Kurtz

Kieran Goss & Annie Kinsella

Jesse Dayton & band

Cam Penner & Jon Wood

Steve Forbert

Catherine MacLellan & Chris Gauthier

Amanda Anne Platt & The Honeycutters

Dan Stuart

Matt The Electrician

Diana Jones

Pharis & Jason Romero

Festivals:
(klik naam festival voor meer info)

12 april Roots Of Heaven , Haarlem :

Ryley Walker, Matthew Logan Vasquez, Dan Owen
Eerie Wanda, The Yearlings, Dan Stuart
13 april Heartland Festival , Hengelo :

Dan Owen, Hayseed Dixie, the Brother Brothers
Elijah Ocean, Zephaniah Ohora, Nicole Atkins
Nona
voor meer LIVE tips: