29 maart 2019
Lucky Dice Music mailorder
 www.luckydice.nl

in deze editie:

* tips

* Live tips:

            Pharis & Jason Romero

            Dan Stuart & Antonio Gramentieri

            the Delines

            Fred Eaglesmith & Tif Ginn
* tips

Tim O'Brien Band - Tim O'Brien Band


Sublieme bluegrass.


Muzikale alleskunner en bluegrass virtuoos Tim O'Brien brengt op dit nieuwe album een aantal interessante co-writes zoals Amazing Love dat hij schreef met Dan Auerbach, en Beyond met Shawn Camp en The Other Women met Jan Fabricius. Daarnaast nam hij ook een aantal songs op van collegae die hij bewonderd zoals o.a Dirk Powell, Woody Guthrie J. D Hutchinson maar ook Hal Cannon's (3hattrio) prachtige song The Wind komt hier voorbij. Er wordt natuurlijk subliem gemusiceerd op allerhande snaarinstrumenten door de leden van The Tim O'Brien band. Maar ook wordt nog even aangekaart dat Woody's "Pastures Of Plenty" nog altijd actueel is in het hedendaagse Amerika waar migranten als derderangs burgers worden gezien en verschrikkelijk worden behandeld terwijl vrijwel elke Amerikaan of in ieder geval zijn ouders of grootouders natuurlijk ooit van elders zijn gekomen om het land te bevolken, zelfs die man met dat rare haar wiens naam we niet noemen.

Tim O'Brien Band is CD van de maand april !

Video: Tim O'Brien Band - Diggin' My Potatoes
Matt The Electrician - the Doubles


Prachtige lente liedjes met een wisselende cast aan gastmusici.


Voormalig elektricien Matt Sever, zoals Matt officieel heet, is een man van vele talenten, maar ook een met een oog voor die van anderen. Afgelopen jaren heeft hij gewerkt aan een singles project waar hij steeds 2 songs opnam met één van de vele getalenteerde bands in Austin. De eerste 2 songs, het geniale The Bear en Never Had A Gun, nam hij op met de bluegrass band Wood & Wire, verder hoor je o.a als begeleiders Devon Sproule & Paul Curreri, Dana Falconberry trio, The Dear, Little Brave en Wilson Marks Trio. Oorspronkelijk zijn al deze songs uitgegeven op 7inch singeltjes maar hij verzamelde al deze songs ook op de dubbelcd the Doubles. Disc 1 heeft alle versies zoals verschenen op de Singles, Disc 2 hiervan bevat dezelfde 12 songs maar in een totaal andere akoestische versie met zijn eigen trio bestaande uit Seela Misra op vocalen en percussie en Stephanie Macias op vocalen en Ukelele + nog 2 bonus liedjes. Zeer fraaie hemelse 3 part harmonieën dus en verder weinig opsmuk daar. De songs op dit album zijn stuk voor stuk super zonnige heerlijke liedjes waar spontaan de zon van gaat schijnen zoals Matt dat zo goed kan.

Video: Matt the Electrician - Bear
Luther Dickinson & Sisters Of The Strawberry Moon – Solstice


Met gastvocalen van o.a. Birds of Chicago, Amy Helm, Como Mamas.


Luther Dickinson is een zeer veelgevraagde producer en verder ook bekend van zijn eigen band North Missisippi Allstars en tevens zoon van Jim Dickinson, die op zijn beurt weer samenwerkte met veel soul hele grote soul en roots artiesten. Luther produceerde de afgelopen jaren albums van o.a Birds Of Chicago, Amy Helm, The Como Mamas, Amy Lavere en meer. Op deze Solstice heeft hij een soort superband samengesteld met deze artiesten. Birds of Chicago zingen er 3 songs op (sommige zijn remakes van Allison Russell's voormalige band Po'Girl) maar zijn ook als achtergrond vocalen te horen bij diverse andere tracks. Ook Amy Helm (dochter van de legendarische Levon Helm) mag er 3 zingen en Como Mamas en Amy Lavere en Sharde Thomas ieders 2. Solstice bied een heerlijke muzikale mix variërend tussen soul, folkpop, gospel en blues.

Video: Luther Dickinson and Sisters of the Strawberry Moon - "Like A Songbird That Has Fallen"
Jason Ringenberg - Stand Tall


IJzersterke songkeuze.


Countrypunk held Jason Ringenberg, bekend natuurlijk van Jason & the Scorchers laat weer een poepie ruiken met zijn nieuwe album Stand Tall. De openingstrack brengt je direct in de wereld van Once Upon A Time In The West met een Ennio Morricone achtige feel en als je ogen dicht doet dan kun je Henry Fonda en Charles Bronson al op hun paard aan zien komen galloperen. Een rustige opener dus maar verder swingt en rockt Jason gewoon weer als vanouds als een tierelier. Op het swingende Lookin' Back Blues en het cheeky God Bless The Ramones, wat een geniale ode is aan de band en verteld eigenlijk precies het verhaal van zijn eigen herinnering aan de Ramones. In Hobo Bill's last Ride kruipt hij een beetje in de huid van Hank Williams en in I'm Walking Home maakt hij muzikaal een huppeltje met The Pogues. Stand Tall is een heel fijn vrolijk plaatje waarmee Jason Ringenberg na een tijd van afwezigheid zichzelf weer helemaal ferm in het vizier speelt.

Video: Jason Ringenberg - God Bless the Ramones
Steve Earle & the Dukes – Guy


Fraaie ode aan zijn held Guy Clark.


Hoewel Earle zelf ook fantastische songs schrijft, is zijn nieuwe album een ode aan een van de twee mannen die als een groot voorbeeld voor zijn muziekcarrière zijn geweest. De eerste is Townes Van Zandt natuurlijk maar meteen daar achteraan komt Guy Clark. Earle houdt het voor zijn doen ook behoorlijk traditioneel op deze ode en speelt alle Clark favorieten L.A Freeway, Dublin Blues, Desperados waiting for a Train, Rita Balou, That old Time Feeling, Sis Draper, Old friends en meer, 16 klassieke tracks van Clark passeren hier de revue. Zeer smaakvol gespeeld, soms met een uitgebreide bluegrass/country band erachter maar soms ook puur en simpel gehouden met een akoestisch gitaartje. (Sandra Zuidema)

Video: Steve Earle & The Dukes - "L.A. Freeway"

Over The Rhine - Love & Revelation


Doet je de adem stokken met haar
onbeschrijfelijke schoonheid en emotionele compassie.Op hun 15e studio album Love & Revelation presenteren ze weer een episch mooi emotioneel geladen werkstuk van een haast onbeschrijfelijke schoonheid. Op hun laatste doortocht door Nederland lichtte ze al een klein tipje van de sluier voor wat er te verwachten werd op Love & Revelation. Met name hun Broken Angels sloeg daarbij al in als een bom. Het gaat over pijn en verdriet waar we allemaal mee te maken krijgen, vooral wanneer je allemaal een dagje ouder wordt, zijn dit soort dingen niet meer te ontvluchten en moet je er aan toe geven om te leren helen. Linford en Karin vierde onlangs hun 22 jarige huwelijksdag en zo lang samen zijn en lief en leed delen zowel zakelijk als privé geeft een mens steeds meer inzicht in het leven van de ander natuurlijk. Het prachtige Let You Down verhaalt daar ook over.

De passie en overgave waarin ze zingen I don't want to let you go, I don't want to let you down, you can bet I'll stick around and you are not alone... het is weer zo'n muzikaal momentje waar je bijna vergeet om adem te halen zo raakt dit de juiste snaar. Toch staan er op dit album behalve veel emotie ook hoopvolle momentjes zoals het zinnetje in Betting On the Muse " The fact that you still make me laugh is what I'm most proud of. That's probably the best definition of success we can come up with at the moment. Thank God we're still laughing."

Video: Over the Rhine - May God love you
Madeleine Roger - Cottonwood


Zeer fraai juweeltje van Madeleine, doet je denken aan een jonge Joni Mitchell.


Afgelopen jaar maakte we live in Nederland voor het eerst kennis met Madeleine Roger als onderdeel van het duo met haar tweelingbroer Lucas Roger. Met hun prachtige catchy liedjes en vocale harmonieën maakte Roger Roger veel indruk. Toch bleek hun samenwerking toch vooral een gelegenheids album en zijn Lucas en Madeleine verder toch ieders hun eigen weg gegaan. Madeleine bracht nu namelijk haar eigen album uit dat minstens zoveel indruk maakt. Haar stem is heel veelzijdig, loepzuiver, folky, poppy, americana en soms een vleugje jazzy en doet vooral denken aan een jonge Joni Mitchell. Haar liedjes zijn meeslepend, hoopvol en ontluikend als de eerste lentezonnetjes. Op het album dat Madeleine zelf samen met producer Lloyd Peterson produceerde (o.a. bekend van Wailin' Jennies) is broer Lucas evengoed nog wel te horen op de gitaar op enkele songs net als een hele schare andere muzikale vrienden. In Canada kwam het album al eind vorig jaar uit maar nu gelukkig ook in Europa want dit juweeltje van een album is absoluut te fraai om links te laten liggen.

Video: Madeleine Roger - Cottonwood


overige nieuwe/komende releases:

Guy Davis & Fabrizio Poggi
Sonny & Brownie's Last Train

Leyla McCalla
Capitalist Blues

Todd Snider
Cash Cabin Sessions Vol.3

Leo Bud Welch
Angels In Heaven Done Signed My NameDella Mae
Butcher Shoppe

Van Morrison
Healing Game - Deluxe

Son Volt
Union

Tom Russell
October In The Railroad Earth


* Live tips
Pharis & Jason Romero

Pharis en Jason Romero zijn een Canadees folk-duo. Sinds 2007 spelen ze samen. In 2016 wonnen ze de JUNO-Award voor ‘Traditional Roots Album of the Year’ met hun album ‘A Wanderer I’ll Stay’. Ook in de pers kregen ze lovende kritieken als ‘Magnificient and inviting’. In Canada genieten ze de status van een duo als Gillian Welch en David Rawlings. De stijl die ze spelen ligt voor het grootste deel in een Canadese variant van de Bluegrass en kan gekenschetst worden als ultra-klassieke roots . Behalve spelen en zingen, produceert het duo ook handgebouwde banjo’s. Als duo hebben ze tot nu toe drie albums uitgebracht en daarmee verschillende folk-music-awards gewonnen. In 2018 kwam hun meest recente album “Sweet Old Religion” uit. Op het album staan uitsluitend eigen songs. Stuk voor stuk klinken ze prachtig door de onnavolgbare vocale wisselwerking. Het album kreeg lovende kritieken in de vakpers, onder ander in magazine Heaven met het hoogst aantal haalbare sterren. Met dit album won het duo ook de prestigieuze Juno prijs voor beste rootsalbum van het jaar 2018.

di. 09 april Blue Room Sessions , Den Bosch

do. 11 april TivoliVredenburg , Utrecht

vr. 12 april Acoustic Alley , Den Haag

za. 13 april het Nieuwe Dijkhuis , Doetinchem

zo. 14 april A Small Town Music Walk IX , Hoorn uitverkocht

ma. 15 april Meneer Frits , Eindhoven

wo. 17 april Walhalla , Rotterdam

do. 18 april CC de Breughel , Bree (België) uitverkocht

vr. 19 april de Amer , Amen

ma. 22 april Cobblestone , Oldenzaal

YouTube Video:

Salt and Powder by Pharis and Jason RomeroDan Stuart & Antonio Gramentieri

Dan Stuart maakte furore met Green On Red, de populaire altcountry-postpunk rockband die hij samen met Chuck Prophet en Chris Cacavas oprichtte. Hiernaast maakte Stuart voor 50% het mooie weer in ‘Danny & Dusty’. De andere 50% liet hij voor rekening van Steve Wynn. Doorheen de jaren speelde Stuart in diverse projecten, toerde hij de wereld rond en woonde hij op diverse plekken op deze aardkloot.

Stuart is een verhalenverteller pur sang. In 2012 bracht deze Amerikaan na een lange tijd van afwezigheid in de muziekwereld een nieuw album uit: ‘The deliverance of Marlowe Billings’. Pers en recensenten reageerden lovend en een vervolg kon niet uitblijven. In 2016 verscheen ‘Marlowe’s revenge’. In 2018 wordt het Marlowe Billings-drieluik afgerond met ‘The unfortunate demise of Marlowe Billings’.

wo. 10 april Thedinghsweert , Tiel

do. 11 april Live Stage Marnix , Ede

vr. 12 april Roots of Heaven Festival , HaarlemYouTube Video:

Dan Stuart and Don Antonio - The Whores Abovethe Delines

The Delines werden gevormd na een tour van Richmond Fontaine waarbij Amy Boone (toen van de Texaanse band Damnations) de vrouwelijke vocalen voor haar rekening nam. De samenwerking met Willy Vlautin en enkele andere musici van Decemberists en Minus 5 beviel zo goed dat The Delines geboren waren. Naast de prachtige melancholieke stem van Amy Boone, die enigszins doet denken aan die van Nathalie Merchant, is de steelgitaar een karakteristiek instrument in hun muziek. Hun debuut album en Europese tour sloegen in als een bom, ze speelde o.a op Crossing Border festival en End Of the Road waar The Guardian hen de unknown hit van het festival noemde.

vr. 26 april Bar Vital , Veltem (België)

za. 27 april de Slotplaats , Bakkeveen

zo. 28 april Junushoff , Wageningen

di. 30 april Acoustic Alley , Den Haag uitverkocht

wo. 01 mei Walhalla , Rotterdam

do. 02 mei Podium 't Beest , Goes

vr. 03 mei de Amer , Amen uitverkocht

ma. 06 mei Meneer Frits , Eindhoven uitverkocht

di. 07 mei TivoliVredenburg , Utrecht

wo. 08 mei de Zwerver , Oostende (België)

do. 09 mei Paradiso @ Tolhuistuin , AmsterdamYouTube Video:

the Delines the ImperialFred Eaglesmith & Tif Ginn

Fred Eaglesmith is een man van het volk, hij kan over bijna alles met je praten. Die kans is vrij groot, want ook hij had een auto, een tractor, een baan, een relatie, een idee en een hoed. Maar van alle ervaringen die hij heeft gehad in zijn leven is er één ding dat steeds weer duidelijk naar voren komt: Fred's onmetelijke talent voor het schrijven van een liedje en vooral het bezingen van klein menselijk leed, al dan niet met een knipoog een lach en een traan.

Tif Ginn is een krachtige zangeres en songwriter die haar hele leven on the road en op het podium heeft doorgebracht. Haar indrukwekkende en zwoele vocalen en prachtige hamonieen met Fred haar talent op diverse instrumenten zijn een prachtige aanvulling op Fred's rauwe stem.do. 9 mei CC de Breughel , Bree (België) uitverkocht

vr. 10 mei Acoustic Alley , Den Haag

za. 11 mei Paradox , Tilburg

zo. 12 mei Parkstad Limburg , Heerlen

ma. 13 mei Huis Verloren , Hoorn

wo. 15 mei Q-Factory , Amsterdam

do. 16 mei VanSlag , Borger

vr. 17 mei Metropool , HengeloYouTube Video:

Fred Eaglesmith and Tif Ginn - I'm Dangerous
Live tips:


tours:
(klik naam voor data)

Diana Jones

Pharis & Jason Romero

Dan Stuart

the Delines

Fred Eaglesmith

Ever-Lovin' Jug Band

Festivals:
(klik naam festival voor meer info)

12 april Roots Of Heaven , Haarlem :

Ryley Walker, Dan Stuart Trio, Nicole Atkins
The Brother Brothers, Matthew Logan Vasquez
Eerie Wanda, The Yearlings, Dan Owen13 april Heartland Festival , Hengelo :

Dan Owen, Hayseed Dixie, the Brother Brothers
Elijah Ocean, Zephaniah Ohora, Nicole Atkins
Nona
voor meer LIVE tips: