05 oktober 2018
Lucky Dice Music mailorder
 www.luckydice.nl

in deze speciale Ramblin' Roots editie:

* tips - de Ramblin' Roots artiesten

* Live tips:

            David Luning

            Pieta Brown & Lucie Thorne

            Over The Rhine* tips

Alejandro Escovedo – The Crossing


op het Ramblin' Roots Festival 20 oktober mét de Don Antonio band !


Alejandro Escovedo belicht zijn kijk op zijn eigen jeugd waarin hij opgroeide in zeer muzikale familie in San Antonio in een veelal Spaanstalige gemeenschap in de VS. Zijn broers Pete en Coke waren latin muzikanten, zijn nichtje Sheila E speelde bij Prince en zijn broer Mario speelde in een hard rock band. Maar het was vooral broer Javier in de punkrockband The Zero's die ook Alejandro's muzikantenhart als eerste deed kloppen, op Sonica USA bezingt hij hoe hij The Zero's en MC5 zag spelen als jongeman en dacht dit wil ik ook, een echt Amerikaanse rocker worden! Terwijl Alejandro in zijn jeugd juist in eerste instantie opkeek naar de machtige Amerikaanse cultuur en meer zoals hen wilde worden groeide de haat jegens zijn eigen afkomst en merkte hij dat hij door zijn kleurtje vaak als een derdehands burger werd behandeld. Hij werd altijd opgepakt voor van alles en nog wat, terwijl zijn (vaak ook immigranten) blanke vriendjes vaak wegkwamen met heel wat meer. Dat is waar de titeltrack de Crossing overgaat. Over 2 vriendjes eentje uit een Italiaanse familie en eentje uit een Mexicaanse familie. Ieders worstelen ze op hun eigen manier met hun eigen culturele identiteit en worden ze geconfronteerd met racisme. The Crossing kent een keur aan gasten (ook Joe Ely en James Williamson van The Stooges) en muzikale invloeden, van stoere rocksongs tot prachtige ingetogen stukken tot epische stukken doordrenkt van melancholie. (Sandra Zuidema)

'The Crossing' is CD van de maand oktober !

Video: Alejandro Escovedo - Sonica USA
Don Antonio - Don Antonio


Don Antonio band zal ook een eige set spelen
op het Ramblin' Roots Festival 20 oktober !Als een goede kok mixt Don Antonio allerlei ingrediënten tot een onweerstaanbaar geheel. Het ene moment waan je je op Rimini Beach op een zwoele zomeravond, terwijl je het volgende moment denkt te vertoeven in de Mojave woestijn, bij alle windstreken is er een muzikale beeldvorming. Als een soort van Italiaanse Ry Cooder is dit bastaardkind van Fellinni in staat om overal indrukken en inspiratie op te snuiven in zijn reizen en die te verwerken in zijn muziek. Don Antonio doet denken aan een koortsdroom waarin Calexico en Los Lobos verdwaald zijn geraakt in een Spaghetti western. Bij een saloon waar zich een striptease afspeelt hebben ze een onderonsje met Ennio Morricone en Fellini, Ali Farka Touré pingelt wat op de veranda met een van zijn neefjes die nog eens in Jamaica is geweest terwijl Ry Cooder een Cubaanse sigaar deelt met Thijs van Leer, zij zien dat het goed is... (Sandra Zuidema)

Video: Don Antonio - Sera
Howe Gelb - Coincidentalist


Exclusief op het Ramblin' Roots Festival 20 oktober !


Americana icoon Howe Gelb behoeft natuurlijk geen introductie meer. De man achter Giant Sand, draait al meer dan 30 jaar mee en doet zijn hele carrière waar hij zin in heeft. Van woestijnrockopera, naar steengoede rootsrock en fluisterzang tot ontroerende country, Gelb kan het allemaal!

Video: Howe Gelb - Left Of Center
Garrett T. Capps - In the Shadows (Again)


Echoënde gitaren in deze heerlijk neo-country
20 oktober in Utrecht op het Ramblin' Roots Festival !Er is een nieuwe neo-cowboy opgestaan en hij komt uit San Antonio, gerijpt in de stad bekend van The Alamo en The Riverwalk maar muzikaal vooral als de stomping ground van wijlen Doug Sahm natuurlijk. Capps schreef, net als Sahm destijds, op zijn vorige album een soort hometown anthem "Born In San Antone" en gooide daarmee hoge ogen in eigen land. Maar met zijn nieuwste schijf In The Shadows Again begint hij nu ook in Europa aan de weg te timmeren. Net als Daniel Romano en Sturgill Simpson is Capps er niet vies van om wat genres door elkaar te mixen voor zijn eigen sound en heeft zijn eigen stijl gekscherend NASA Country genoemd. Er zit zowaar wat in. Als je naar bijvoorbeeld Harness The Light luistert, dan hoor je gitaren in de verte met een echo alsof je ze in de woestijn hoort opdoemen. Als alien-life-forms komen ze steeds dichterbij terwijl de zang van Capps ook met steeds meer bravoure episch aanzwelt en dan weer langzaam wegstervend verdwijnt in het oneindige. Behalve de spacey country rock in dat nummer biedt hij ook melancholische ballades met een snik zoals de openingstrack Born Into The Ballroom en dansbare honky-tonk zoals in de titeltrack van dit album maar hij laveert ook moeiteloos langs swingende rock & roll en rauwe rootsrock. Veelzijdig mannetje dus en benieuwd naar zijn set op het festival. (Sandra Zuidema)

Video: Garrett T. Capps - In the Shadows (Again)
Steve Forbert - the Magic Tree


Deze held schrijft nog steeds heerlijke
nostalgische liedjes waar je geen genoeg van krijgt
20 oktober in Utrecht op het Ramblin' Roots Festival !Na wat kleine gezondheidsperikelen eerder dit jaar is folkrock held Steve Forbert gelukkig weer helemaal de oude en productiever dan ooit. Zo leverde hij zojuist zijn memoire uit Big City Cat: My Life in Folk-Rock een boek dat hij schreef samen met auteur Therese Boyd. Maar ook bracht hij net weer een nieuw studio album uit dat weer vol staat met zeer aanstekelijke karakteristieke Steve Forbert liedjes. Met zijn herkenbare warme en licht hese stem en zijn feilloze melodieën schrijft hij nog altijd super catchy en opzwepende rootspopliedjes die in een eerlijke wereld eigenlijk nog steeds dagelijks op de radio zouden moeten klinken zoals dat gebeurde met zijn hitsongs Going Back To laurel en Romeo's Tune toen hij wereldwijd doorbrak met zijn songs eind jaren zeventig en tachtig. Op Magic Tree staan heerlijke feelgood songs want daar is Forbert nog altijd goed in. Zelfs in zijn melancholische songs zit altijd iets hoopvols en gloort er altijd een zonnetje aan zijn muzikale horizon zelfs in het breakup liedje waar twee stijfkoppen allebei hun poot stijf houden en allebei hun eigen weg op gaan terwijl ze eigenlijk niets liever willen dan samen zijn. Op de een of andere manier vind ik de Magic Tree ook echt een herfst plaatje en zijn er ook aardig wat referenties aan de dagen van de vallende bladeren en wat ook bijzonder is dat er ook een liedje op dit album staat dat Steve schreef samen met blueslegende Robert Johnson, het is een soort epiloog op Johnson's klassieke Come On into My Kitchen because It's going to be raining outdoors! (Sandra Zuidema)

Video: Steve Forbert - The Magic Tree
J.W. Roy & the Royal Family - Room Full of Strangers


JW Roy & band toegevoegd aan de line-up
van het Ramblin' Roots Festival !Kenners van zijn muziek weten dat JW's mooiste songs degene zijn die het dichts bij zijn hart liggen. Sommige zijn enigszins therapeutisch geschreven als onderdeel van het verwerkingsproces van het afscheid van zijn vader en de allerlaatste liefdevolle dagen die hij met hem doorbracht. Vader Roy kan postuum trots zijn want het heeft prachtige songs opgeleverd. En nee gerust niet alleen treurnis maar ook lekkere catchy radio liedjes zoals Keep it Simple met Lea Kliphuis, maar persoonlijk hoor ik het liefste die "sad songs". Zo is daar het aangrijpende Broke Brothers waarbij je kunt voelen wat er door JW en zijn broer Jeroen (die hier een gastrol vervult)heen ging staande aan het graf van hun vader. Ook het van Townes Van Zandt geleende To Live is to Fly past daar heel mooi bij en dan is daar ook nog de ultieme ode aan "The Big Chief"(zoals de familie Roy vader Wim liefkozend noemde) Daarbij aangekomen begint het kippenvel over mijn rug te lopen en de sobere maar uiterst effectieve begeleiding van viool en piano dikt dat nog eens aan en intussen kun je me opdweilen, wat een prachtalbum! (Sandra Zuidema)

Video: JW Roy & The Royal Family - Keep It Simple (feat. Lea Kliphuis)
the White Buffalo - Once Upon A Time In the West


Slechts twee concerten in NL
waaronder Ramblin' Roots Festival 20 oktober !Ramblin' Roots heeft weer mooie smaakmakers weten vast te leggen zoals singer-songwriter Jake Smith, beter bekend als The White Buffalo, wordt vaak vergeleken met Eddie Vedder en Bruce Springsteen. De Amerikaan groeide op met country muziek en het is dan ook niet gek dat Bob Dylan en Leonard Cohen zijn grootste inspiratiebronnen zijn. De albums werden zeer lovend ontvangen door verschillende grote muziekbladen! Verschillende genres als alternatieve rock, blues, country en folk worden gecombineerd. Ook viel hij op bij de producer en bedenker van televisieserie Sons Of Anarchy, waarvoor hij inmiddels al tien nummers schreef!

Video: the White Buffalo - "Wish It Was True"
Rayland Baxter - Wide Awake


Slechts twee concerten in NL
waaronder Ramblin' Roots Festival 20 oktober !In 2016 sloot de Amerikaanse singer-songwriter Rayland Baxter zich op een oude bandenfabriek in Franklin, Kentucky en schreef meer dan vijftig nummers. Tien daarvan zijn terecht gekomen op zijn nieuwe album Wide Awake dat dit jaar het licht zag. Zijn easygoing, frisse soulvolle geluid in combinatie met zijn sterke teksten en avontuurlijke arrangementen neemt hij mee naar Utrecht voor Ramblin’ Roots festival. Leuk Wide Awake weetje: Je hoort zijn eigen vader Bucky Baxter en countrylegende Lloyd Green op pedal steel.

Video: Rayland Baxter - Casanova
David Luning - Restless


Luning voor het eerst 'on tour' in Lage Landen (zie onder)
20 oktober in Utrecht op het Ramblin' Roots Festival !Zo nu en dan komen er weer verrassende nieuwe namen boven drijven in de grote poel van muzikanten uit Noord Amerika. Zo ook deze David Luning, een jongeman uit een Forestville, California die qua talent ruimschoots boven het maaiveld uitsteekt. Luning studeerde oorspronkelijk voor het schrijven van film muziek, maar op een dag hoorde hij de muziek van John Prine en bedacht hij, dit is wat ik wil doen. Hij stopte met zijn studie en zo begon zijn carrière als singer-songwriter. In de VS begint hij al behoorlijk aan de weg te timmeren en zijn fanschare groeit gestaag. Restless is een behoorlijk afwisselend album geworden want David kan zowel rocken, bluesy en folky klinken en ook een mooi ingetogen liedje spelen en heeft een hele prettige stem met een mooi rauw randje. Vergelijkingen zijn altijd lastig maar ergens in de hoek van Ryan Adams, Hayes Carll, Ray Lamontagne. Restless is in ieder geval een heerlijk veelzijdig album met catchy liedjes en goede hooks. Liedjes als Brother in Chains en Gonna Forget About You zouden zo radio hitjes kunnen zijn. (Sandra Zuidema)

Video: David Luning - "Driftin"
David Olney – This Side or the Other


Deze vertegenwoordiger van de oude garde mag niet ontbreken
op het Ramblin' Roots Festival 20 oktober in Utrecht!David Olney is een legende en een van de laatste nog levende verhalende songwriters uit de generatie van Townes Van Zandt en Guy Clark. Terwijl zijn land steeds meer verdeeld raakt, muren opgetrokken worden, hokjes, tuintjes en grenzen met hand, tand en steeds meer wapens worden verdedigd, raakt de menselijkheid steeds meer vervaagd. Daarom bestudeerd de poëet David Olney de schaduwkant van die situaties rondom muren, grenzen en vraagt om compassie. Hij denkt na over de situaties die zich zowel in het heden als in het verleden hebben voorgedaan. In de titeltrack, een prachtige ontroerende ballade bezingt hij de liefde tussen 2 mensen die aan weerzijdes van de grens of muur leven en naar elkaar verlangen en de hoop en overtuiging hebben dat ze op een zeker ogenblik toch weer samen kunnen zijn, willekeurig of dat nu aan de ene of de andere kant van de grens zal zijn. Met This Side Or The Other heeft Olney misschien wel de soundtrack gemaakt van de huidige politieke situatie. Een absoluut belangrijk album in deze tijden van politieke onrust en een heel erg fraaie ook met een prachtige muzikale omlijsting. (Sandra Zuidema)

Video: David Olney - "This Side or the Other"
Chastity Brown – Back Road Highways


Slechts 4 concerten in de Lage Landen
waaronder Ramblin' Roots Festival 20 oktober !


In een trailerpark in Tennessee werd de basis gelegd voor Chastity Brown’s muzikale carrière. Niet alleen groeide ze hier op met country en soul, ook leerde ze dankzij haar agressieve stiefvader en geaardheid de harde kant van het leven kennen. Deze ervaringen nam ze mee naar Minnesota, waar ze zich ontwikkelde tot een begenadigd muzikante met een doorleefde mix van gospel, countrysoul, folkblues en jazz. Inmiddels maakt ze ook de oversteek naar Europa en werd ze al enthousiast onthaald in het populaire Britse tv-programma Later…with Jools Holland.

Video: Chastity Brown - After You
Noble Jacks – What The Hammer


Opzwevende Americana... uit Engeland
20 oktober in Utrecht op het Ramblin' Roots Festival !Met een tourschema waar je U tegen zegt, heeft alt-folkband Noble Jacks in thuisland Engeland al heel wat zieltjes gewonnen. Niet alleen speelden ze uitverkochte headline shows, ook de grotere festivals als Glastonbury en Cambridge Folk Festival vielen voor het trio. Er wordt ondanks het leven on the road niets aan energie ingeleverd: de heren staan voor een enthousiaste, footstompin’ sound waarbij de harmonica en viool je om de oren vliegen. Stilzitten bij debuutplaat What The Hammer (2017) is geen optie!

Video: Noble Jacks - Ramblers Steam
the Goon Mat and Lord Benardo – Take Off Your Clothes


Opzwevende Americana... uit Luik
20 oktober in Utrecht op het Ramblin' Roots Festival !Met de techniek van een jonge Elmore James en het rauwe randje van Iggy & The Stooges maakt bluesgitarist Matthias Dalle alias The Goon Mat onvervalste en explosieve rhythm & blues boogie. Bijgestaan door zijn rechterhand en mondharp speler Lord Bernardo dendert dit Luikse duo al jaren naar grote hoogten binnen de blues-boogie wereld.

Video: The Goon Mat and Lord Benardo - Babe
American Aquarium – Things Change


Opzwevende Americana... uit North Carolina
20 oktober in Utrecht op het Ramblin' Roots Festival !Het uit North Carolina afkomstige American Aquarium wilde er vijf jaar geleden eigenlijk een punt achter zetten, tot ze met het door Jason Isbell geproduceerde album Burn.Flicker.Die ineens doorbraken. Gelukkig maar, want inmiddels heeft hun virtuoze alt.country een hoop erkenning geoogst bij liefhebbers. De sound van het vijftal is doorspekt van huilende pedalsteel gitaren, waarbij invloeden van Bruce Springsteen, The Jayhawks en Ryan Adams doorschemeren.

Video: American Aquarium - "Things Change"
Pieta Brown – Postcards


Pieta voor het eerst 'on tour' in Nederland (zie onder)
20 oktober in Utrecht op het Ramblin' Roots Festival !Op Postcards draven per elk nummer verschillende gasten op. Ieder krijgt zo de mogelijkheid zijn kleur aan de song toe te voegen. Het zijn niet de eerste de beste die van zich laten horen. Naast wellicht voor de hand liggende gasten als The Pines, hoor je onder meer Calexico, Mark Knopfler, Carrie Rodriquez, Chad Cromwell, Eric Heywood en Caitlin Canty. Zelfs good old David Lindley is van de partij. Het is ongetwijfeld niet de verdienste van deze gasten alleen, maar de plaat ontvouwt zich als een waar luisterrijk geheel. Naast de terugkerende waarden, Pieta’s zang en Bo’s gitaar, biedt Postcards een ruimer spectrum dan ik van Pieta gewend was en ervaar dit als uitermate plezierig. On Your Way, het achtste nummer, doet me bij iedere draaibeurt denken aan Ambulance Blues afkomstig van Neil Young’s On The Beach. Het neemt alleszins weg dat dit album een uitermate geslaagd project is van Pieta Brown. (Rein van den Berg)

Video: Pieta Brown - On Your Way
Ad Vanderveen – Denver Nevada


Ad Vanderveen vertegenwoordigt de Lage Landen
op het Ramblin' Roots Festival 20 oktober !Op Denver, Nevada horen we elf heerlijke soms melancholische liedjes, maar ook veel heerlijke roadsongs van Vanderveen en een cast aan fraaie gastmusici met natuurlijk zijn muze Kersten de Ligny in de achtergrondvocalen. Ook nog een glansrol voor John Gorka die met Ad een duet zingt over de angst van elke songs schrijver wanneer er writersblock optreedt. De sfeer op dit album geeft het gevoel van een roadtrip door de VS. Dit album is ideale gezelschap op de eindeloze Amerikaanse highways, want het ademt nostalgie, verlangen, eenzaamheid en heeft een lekkere drive. (Sandra Zuidema)

Video: Ad Vanderveen - Denver Nevada
T-99 – Bedlam!


T-99 vertegenwoordigt Amsterdam
op het Ramblin' Roots Festival 20 oktober !Het Amsterdamse T99 wordt oprecht gezien als een van de meest opwindendste rootsband van Nederland en omstreken. De driemansformatie speelde met legendes als Chuck Berry, Dr. John en Little Feat en bewijst al jaren aan de top van de Europese alternatieve rootsrock te staan met hun krachtige brouwsel van rock-‘n-roll, blues, country en een vleugje soul.

Video: T-99 - Motorcycle Years
Grant Peeples – Settling Scores Vol. II


19 okt. live in de Amer, 21 okt. in de Lux én
20 oktober op Ramblin' Roots Festival !Het was Bob Dylan’s Girl From The North Country dat de Amerikaanse Grant Peeples inspireerde om een gitaar op te pakken. Dit resulteerde uiteindelijk in akoestische folk dat het midden houdt tussen Willie Nelson en Leonard Cohen, doorspekt met politiek geladen teksten. Zijn laatste album Settling Scores Vol. II bevat een folk- en rootsinslag en bulkt van Peeples grenzeloze schrijverstalent, waarbij zijn eigen rauwe vocalen naadloos samengaan met de warme stem van folkzangeres Jaimee Harris.

Video: Grant Peeples - Pitchforks & Torches

Levi Parham – It's All Good


Levi Parham mét Chris Blevins op Ramblin' Roots Festival 20 oktober !


It’s All Good is het eindresultaat van een stel gelijkgestemde zielen. In tien nummers krijgen de heren en twee dames, de gelegenheid te laten horen wat ze waard zijn, en dat is niet gering. Akkoord, een nummer als Borderline is wellicht enigszins gemakzuchtig in elkaar geflanst, maar sluit naadloos aan bij het alom gecreëerde sfeertje, waarbij de gitaar een vooraanstaande rol mag vertolken, zoals in Turn Your Love Around en de smaakvol uitgesponnen My Finest Hour. Het album It’s All Good lijkt zo uit de losse pols geschud, maar daarin schuilt tevens zijn kracht. Teveel schaven en poetsen had de broodnodige spontaniteit alleen maar afgeknepen. It’s All Good is ongenuanceerd heerlijk luistervoer, waarbij andermaal blijkt dat Mr. Parham over een doorleefde zangstem beschikt. Akoestische afsluiter All The Ways I Feel For You is het spreekwoordelijke kersje op de taart. (Rein van den Berg)

Video: Levi Parham - Badass Bob
Otis Gibbs - Mount Renraw


Exclusief op het Ramblin' Roots Festival 20 oktober !


Mount Renraw is inmiddels het 8e album van deze folksinger-songwriter, verhalen verteller, schilder en fotograaf en populaire podcast radioshow host. Sinds enige tijd woont Otis in East Nashville met zijn partner Amy Lashley maar zijn roots liggen op het platteland van Wannamaker, Indiana. Het reizen en verhalen vertellen zit Otis in het bloed. Mount Renraw is de naam die Percy Warner, gekscherend aan de berg gaf toen hij er woonde in de jaren 1800. Renraw is Warner achterstevoren gespeld. Otis las over deze grond eigenaar die erom bekend stond dat hij als eerste elektriciteit introduceerde op het platteland in de zuidelijke staten. Het is een van de voorbeelden van het soort verhalen uit de geschiedenis waar Otis graag over leest en verteld. Net zoals het niet geijkte verhaal over de geschiedenis van Memphis dat nu eens niet over Elvis gaat maar over Sputnik Monroe, een worstelaar die in zijn eentje segregatie bij zijn wedstrijden af wist te schaffen. Verder staan er op Mount Renraw meer persoonlijke verhalen en ervaringen, door Otis in zijn eigen huiskamer opgenomen album op zijn 50e verjaardag. Songs die ertoe doen met minimale begeleiding. (Sandra Zuidema)

Video: Otis Gibbs -Sputnik Monroe (Official Video)
Blue Flamingo - Congo Jazz


dé DJ op het Ramblin' Roots Festival 20 oktober !


Blue Flamingo is het alias van de Rotterdamse Ziya Ertekin, die met een omvangrijke verzameling 78-toerenplaten stad en land afstruint om het publiek kennis te laten maken met zijn collectie. Naast o.a. jazz, gospel, blues en tango, heeft hij souvenirtjes meegenomen van zijn verschillende muzikale reizen. Lowlands, North Sea Jazz en Oeral staan al op Blue Flamingo’s cv en ook liggen er al drie compilatie albums van zijn hand in de schappen. ‘Ultieme dansmuziek, maar dan wat ouder’ aldus de dj zelf!

Video: Blue Flamingo - Vals Plat (NPS)
the Golden Glows


Exclusief op het Ramblin' Roots Festival 20 oktober !


Het Antwerpse Golden Glows blaast nieuw leven in lang vervlogen melodieën. Met één gitaar en drie stemmen creëert de groep al meer dan een decennium verrassende folkavonturen. Na een jarenlange tocht langs americana, de roaring twenties en de blues concentreert de groep zich tegenwoordig meer op eigen materiaal en verstevigt hun positie wat sommigen wel eens ‘de mooiste folkgroep van België’ noemen.

Video: The Golden Glows - Musical Performance TEDxFlanders
* Live tips
David Luning

David Luning, is in de VS een echte rising star. Niet alleen is de jonge singer-songwriter gezegend met een heerlijke volwassen stem met een rauw randje, hij maakt ook nog eens catchy songs met een aanstekelijke, pakkende melodie en met een hoge meezing factor. Van ingetogen tot rockend. Naar eigen zeggen is hij sterk beïnvloed door de muziek van folk zanger John Prine. En dat is terug te horen. Maar muzikaal kan je de uit California afkomstige Luning prima plaatsen tussen Ryan Adams en Ray Lamontagne. Al doet het hem, nu hij in de States zelf voor volle zalen speelt en zijn songs worden gebruikt in films en TV-series, te weinig eer aan. David Luning is de belofte status ver voorbij en vooral de man om in de gaten te houden. Helemaal nu hij de zegen heeft van de ‘oude roots garde’. Dit najaar komt hij voor het eerst naar Nederland.


vrijdag 12 oktober Café Luning , Ruinen

zaterdag 13 oktober Speelplaats Baars , Baars

zondag 14 oktober Thedinghsweert , Tiel

maandag 15 oktober Meneer Frits , Eindhoven

donderdag 18 oktober CC de Breughel , Bree uitverkocht

zaterdag 20 oktober Ramblin' Roots festival , Utrecht

zondag 21 oktober de Amer , Amen

woensdag 24 oktober Q-Factory , Amsterdam


YouTube Video:

David Luning - "Gonna Forget About You"Pieta Brown
with special guest Lucie Thorne

Singer-songwriter Pieta Brown heeft inmiddels een heel fraai oeuvre opgebouwd met prachtige een tikkeltje dromerige bezwerend songs, liedjes die een beetje in de lijn liggen van iets tussen Lucinda Williams en Frazey Ford. Ze is de dochter van muziek legende Greg Brown en de echtgenote van Bo Ramsey en komt dus uit een zeer muzikaal nest. Ook onder collega musici is ze erg geliefd over de hele wereld. Zo nam bijvoorbeeld ook de Vlaamse Eva de Roovere een van haar songs op. Opmerkelijk is dat Pieta slechts éénmaal eerder in Nederland was voor een exclusief optreden op het Utrechtse Blue Highways festival. Het werd dus hoog tijd om deze kant van de oceaan op te komen. Op haar nieuwste album Postcards werkt ze samen met allemaal bijzondere gastmusici waaronder Mark Knopfler, David Lindley, Calexico en Carrie Rodriguez. Op deze tour wordt Pieta begeleid door Lucie Thorne.


vrijdag 19 oktober het Nieuwe Dijkhuis , Doetinchem

zaterdag 20 oktober Ramblin' Roots Festival , Utrecht

zondag 21 oktober Museum Nic Jonk , Grootschermer

dinsdag 23 oktober Blue Room Sessions , Den Bosch

donderdag 25 oktober Luxor Live , Arnhem

zaterdag 27 oktober de Amer , Amen

zondag 28 oktober Walhalla , Rotterdam


YouTube Video:

Pieta Brown - "Street Tracker"Over The Rhine

Over the Rhine bestaat sinds 1989. Karin Bergquist en Linford Detweiler waren oud-schoolgenoten toen zij hun band startten, zeven jaar later trouwden ze zelfs. Op hun ‘little farm in Southern Ohio’ vonden ze sindsdien nog meer muzikale inspiratie. Over the Rhine mixt country, folk, jazz, soul, gospel, blues en pop. Dit aansprekende Amerikaanse folkpop-duo trekt volle zalen en dat is niet niks. Ze traden op met diverse muziekgroten der aarde zoals Bob Dylan en The Cowboy Junkies, muzikaal overlapt hun muziek qua sfeer ook met laatst genoemde band maar je kunt er ook echo’s in horen van bijvoorbeeld 10.000 Maniacs en de samenzang doet je denken aan die van Gillian Welch en David Rawlings maar ook van The Civil Wars.


vrijdag 2 november Junushoff , Wageningen

zaterdag 3 november Doopsgezinde kerk , Middelburg

zondag 4 november Festival Rootzz , Breda

dinsdag 6 november Tivoli Vredenburg , Utrecht

donderdag 8 november de Oosterpoort , Groningen

vrijdag 9 november GC de Wildeman , Herent (België)

zaterdag 10 november het Nieuwe Dijkhuis , Doetinchem

zondag 11 november Kulturhaus Lüdenscheid , Lüdenscheid


YouTube Video:

Over The Rhine - "Sacred Ground"
Live tips:


tours:
(klik naam voor data)

David Luning

Pieta Brown

Otis Gibbs

Howe Gelb

Alejandro Escovedo

Steve Forbert

Over The Rhine

Joan Osborne

Stephen Fearing

Nathan Bell

Dayna Kurtz

Festivals:
(klik naam festival voor meer info)

20 oktober Ramblin' Roots Festival , Utrecht :
Tijdens dit jaarlijks terugkerende festival staat TivoliVredenburg in het teken van authentieke en hedendaagse soul, americana, blues, country, roots-rock en aanverwante muziekstijlen. Ramblin' Roots festival wordt georganiseerd door Rock 'n Roots en TivoliVredenburg. De bevestigde namen voor deze vijfde editie zijn bekend:

Steve Forbert, Howe Gelb, Garrett T. Capps, The White Buffalo, Alejandro Escovedo & Don Antonio, American Aquarium, JW Roy & the Royal Family, Rayland Baxter, Chastity Brown, David Luning, Pieta Brown & Lucie Thorne, David Olney & Dan Seymour, Ad Vanderveen, Grant Peeples, Otis Gibbs, Noble Jacks, Golden Glows, Levi Parham, Chris Blevins, T-99, The Goon Mat & Lord Bernardo en Blue Flamingo!

voor meer LIVE tips: