31 januari 2019
Lucky Dice Music mailorder
 www.luckydice.nl

in deze editie:

* tips

* Live tips:

            Jesse Dayton & band

            Cam Penner & Jon Wood

            Steve Forbert

            Catherine MacLellan & Chris Gauthier
* tips

Mandolin Orange - Tides of a Teardrop


Een warm bad.


Er zijn van die stemmen die in je oren voelen alsof je in een warm bad zakt na een lange vermoeiende dag. Zo heb ik dat met bijvoorbeeld John Gorka als ik gestressed ben kan ik die man op zetten en meteen is het alsof spontaan de last van me afglijd. De stem van Andrew Marlin is er ook zo een. Al gelijk bij de openingstrack zak ik eigenlijk al bij het heerlijk kalmerende snaren intro in dat denkbeeldige bad vol lavendelolie en dan komt die stem met perfect verwoorde kalmerende woorden "Just like an old friend, kinder than expected..." en in tijd van minder dan een minuut is het alsof mijn zorgen zijn verdronken in een paar warme armen. Tides Of A Teardrop van het folkpop duo uit Noord Carolina is weer een album waar je heerlijk van kunt genieten. Het is misschien niet opwindend zoals Rock & Roll maar het is gewoon prachtige muziek, die stemmen van Marlin en zijn compaan Emily Franz vloeien samen als gesmolten roomboter en gemengd met formidabel snarengepluk op gitaar, viool en mandoline vooral is een waar genot. Dromerig, zachtaardig, warm, kabbelend en bloeddrukverlagend en dat is iets waar een mens ook wel eens behoefte aan heeft in het jachtige leven. Dus bij deze geniet van dit hemelse muzikale medicijn, het is een stuk goedkoper en effectief als wat men u in de farmaceutische industrie af en toe probeert te vragen. (Sandra Zuidema)

Tides of a Teardrop is CD van de maand februari !

Video: Mandolin Orange - Time We Made Time
Timber - the Family


Hypnotiserende folkpop.


het duo Timber, bestaande uit Janet Simpson & Will Stewart, maakt prachtige hypnotiserende sfeervolle folkpop muziek die doet denken aan Mazzy Star en Bonnie Prince Billy. Soms doet het ook wel denken aan Mandoline Orange of Dave McGraw & Mandy Fer. Het is heerlijke dromerige muziek die je doet verlangen naar de eerste zwoele lentedag, dat je onderuit kunt zakken met een glaasje sancerre, de zonnestralen kunt absorberen maar als je je ogen dicht doet dan smaakt dit album ook prima onderuit liggend op de bank met koek en zopie;-) (Sandra Zuidema)

Video: Timber "As a Kill"
Jesse Dayton – On Fire In Nashville
wordt rond 02 februari verwacht


Ronkt harder dan een Hemi motor.


Held Jesse Dayton ronkt harder dan een Hemi racemotor op deze On Fire In Nashville cd. In de plaats waar Jesse's muzikale carrière min of meer begon (Nashville) keert hij nu terug voor opnames van deze live cd. Nashville is namelijk de plaats waar Jesse zichzelf een job versierde als gitarist van Waylon Jennings (en later ook Johnny Cash). Niet gek voor een tienertje uit Beaumont, Texas. Zijn ritmesectie en Jesse zelf zetten hier een geweldige knallend goede set neer. Wat deze mannen uit Texas doen is the real deal dampende Hillbilly Rock & Roll. Songs als May Have To Do It, Daddy Was a Badass, Take Out The Trash passeren hier de revue maar er is ook een opmerkelijke cover van Nick Lowe's geniale "Lately I've been letting Things Slide" die in Jesse's versie een heerlijke Texas dancehall honkytonk jasje wordt gestoken. Oh wat smaakt dit naar meer en dat komt goed uit want over een paar dagen zal Jesse zijn maand lange Europese tour in Nederland beginnen en eindigen met 4 kansen om zijn spetterende show ook in het echt te zien. (Sandra Zuidema)

Video: Jesse Dayton - The Way We Are
Hayes Carll - What It Is
wordt rond 15 februari verwacht


Ontzettend origineel meesterwerk.


What it is, is een ontzettend origineel album met van alles erin en er staat werkelijk geen enkele stinker op. Van de openingstrack None 'Ya, een soort van kibbelend liefdesliedje waar hij met zijn nieuwe liefje Alison Moorer een beetje in de rol van John Prine & Iris Dement kruipt. Times Like These is een lekkere uptempo country rocker en Things You don't wanna know klinkt heel erg catchy met een soulsausje compleet met blazerssectie en dat werkt echt fantastisch, de tekst is ook een nadenkertje. If I May be So Bold is een soort van Talking blues in de beste Johnny Cash traditie compleet met boom-chicka-boom ritmesectie en Jesus & Elvis is een anti oorlogsliedje maar net effe anders dan anders. American Dream zou zo een radio hit kunnen zijn en heeft ook weer een heel bijzondere instrumentatie gekregen van top producer Brad Jones die hier echt de spijkers precies op de juiste plekken in de plank heeft geslagen. Gast bijdrages waren er op dit album van o.a Matracia Berg, Adam Landry en Alison Moorer. (Sandra Zuidema)

Video: Hayes Carll | "None'ya" (Acoustic on the Front Porch)
Ryan Bingham – American Love Song
wordt rond 15 februari verwacht


Het lange wachten meer dan waard.


Het is al weer een hele tijd een beetje stil rondom de ex-rodeo cowboy Bingham met zijn heerlijke gruizige stem. Toch heeft hij ook weer niet stilgezeten, er staat een uitgebreide wereldtour in de planning en hij zal dit jaar zijn eigen muziekfestival organiseren, speelt een rol in de serie Yellowstone en hij brengt een fraai nieuw album uit. Weliswaar na 4 jaar radiostilte maar ik kan alvast melden dat die het wachten meer dan waard is. Hij nam het op in een klein houten huisje in de wildernis van New Mexico, een troef die wel meer muzikanten ter hand nemen door zich af te zonderen van de grote boze buitenwereld en al zijn verleidingen, geen last van timmerende buren, toeterende eikels (letterlijk en figuurlijk) en dreunende autotunes. (oh ik verlang naar dat houten huisje eigenlijk:-) slechts vogeltjes, het ruisen en gieren van de wind en in de verte het geluid van een verdwaalde coyote. Met Charlie Sexton aan het roer nam hij dit ruwhouten album op met een aantal echte prijsnummers en ook opvallend is naast mooie country/ Americana songs een flinke injectie Rhythm & Blues compleet met soulkoortjes etc. (Sandra Zuidema)

Video: Ryan Bingham 'American Love Song'

Our Native Daughters – Songs Of Our Native Daughters
wordt rond 22 februari verwacht


Dames supergroep maakt veel indruk.


Our Native Daughters is een nieuwe noord Amerikaanse supergroep bestaande uit Rhiannon Giddens, Allison Russell, Amythyst Kiah and Leyla McCalla. Het is een project met songs geschreven over of geïnspireerd op de verhalen uit de tijd van de slavernij. Giddens kwam op het idee nadat ze een dagje in de bibliotheek van Smithsonian instituut had gestruind voor inspiratie. Ze nodigde de andere dames uit om ideeën uit te wisselen en zo kwam het dat deze groep zwarte vrouwelijke artiesten van wie hun voorouders destijds als slaven naar Noord Amerika kwamen hun krachten bundelden. Alle dames hebben afzonderlijk van elkaar al een goed lopende muziekcarrière Grammy winnares Giddens is natuurlijk de bekendste vanwege haar achtergrond met The Carolina Chocolate Drops en Allison Russell met Birds Of Chicago. De eerste twee tracks die van dit album op youtube verschenen Mama's Crying Long met Giddens als lead zangeres gaan over misbruik en moord “Quasheba, Quasheba,” geschreven door Russell en is geïnspireerd door het verhaal van een slavin die ze terug vond in haar eigen familiehistorie, haar vaders voorvaderen waren namelijk als West Afrikaanse slaven naar Grenada gebracht om te werken op een rietsuiker plantage. De songs variëren in stijl van folk (I knew I Could Fly, Better Get Yer Learning), soulblues (Black Myself), gospel (mama's crying long) , cajunachtig en old timey (polly ann's hammer), creools/reggaeachtig ( Slave Driver) een opmerkelijke Bob Marley cover die ze qua stijl nog iets verder terug hebben gebracht naar zijn Afrikaanse roots) Afrikaans (moon meets the sun) De bijzondere 4 heel verschillende flexibele stemmen bij elkaar van de dames maken dit album tot iets heel bijzonders. (Sandra Zuidema)

Video: Our Native Daughters – Quasheba, Quasheba
Lily & Madeleine - Canterbury Girls
wordt rond 22 februari verwacht


prachtige vocale harmonieën van deze zussen uit Indianapolis.


Deze Canterbury Girls zijn niet uit Engeland maar twee zusjes uit Indiana, die dit album hebben vernoemd naar het park in hun hometown Indianapolis. Afgelopen jaar trokken de twee jonge twintigers naar de Big Apple en namen daar dit folkpop album op in slechts tien dagen. Raakvlakken met deze jonge nachtegalen zou je kunnen vinden met First Aid Kit maar qua sfeer heeft het ook wel wat van Dawes (waar ze mee getourd hebben) en Midlake waar ze volgens de bio ook naar geluisterd hebben in de periode van de opnames, dus dat is dan ook niet verwonderlijk dat die sferen er ook een beetje inzitten. (Sandra Zuidema)

Video: Lily & Madeleine - "Self Care"
Cam Penner - At War With Reason


At War With Reason laat letterlijk en figuurlijk naar zich luisteren
als een van de spannendste films van Stephen King.Wat hebben de mondharmonica van Springsteen, grommende bluesgitaarriffs, de drums uit de mississippi delta van RL Burnside, prison chain gang zangers, beats van Madvillan, repetitieve poëzie van Gill Scott Heron, het atmosferische van Daniel Lanois, het gepassioneerde van Curtis Mayfield meets Arrested Development en spanning als een film van Stephen King met elkaar te maken? Niets zal je misschien denken, maar niets is minder waar want At War With Reason heeft het allemaal en meer zelfs. Zo bespeurde we ook nog stiekeme flarden van The Wiz voorbij komen, en een vleugje van the Fugees en The White Stripes. Met deze ongebruikelijke rauwe emulsie van invloeden maken de heren Penner en zijn vaste kompaan Jon Wood iets volstrekt unieks. Het is rauw, magisch, puur, grillig, grijpt je bij de lurven, sleurt je door een donker steegje en laat je zweven en buitelend landen als met een deltavlieger. Maar het bied ook hoop en een warme streling als de lang verlangde armen van een geliefde. At War With Reason laat letterlijk en figuurlijk naar zich luisteren als een van de spannendste films van Stephen King, are you ready for the ride? (Sandra Zuidema)

Video: Cam Penner - Over & Over


overige nieuwe/komende releases:

Teskey Brothers
Half Mile Harvest

Randy Houser
Magnolia

Greensky Bluegrass
All For Money

Eric Brace/Peter Cooper/Thomm Jutz
Riverland


wordt rond 02 februari verwacht
Rob Moir
Solo Record

Charley Crockett
Lil G.L.'s Blue Bonanza

Liz Brasher
Painted Image

Tom Russell
October In The Railroad Earth


wordt rond 19 maart verwacht* Live tips
Jesse Dayton & band

De Amerikaanse zanger/gitarist Jesse Dayton maakt al tien albums lang gemeen rockende outlawcountry met de spirit van zijn helden Johnny Cash, Willie Nelson en Waylon Jennings. Behalve zijn fans weten ook zijn collega’s hem te appreciëren – zo speelde Dayton gitaar op albums van alle drie bovengenoemde grootheden. Op zijn nieuwe plaat The Outsider (2018) laat Dayton weer eens horen hoe veelzijdig hij is: honkytonk, rock ‘n roll, country, gospel, blues, alles komt in noodtempo voorbij. Deze man heeft 100% muziek door zijn aderen stromen!

zo. 03 februari TivoliVredenburg (middag) , Utrecht

ma. 04 februari Patronaat , Haarlem

do. 28 februari de Oosterpoort , Groningen

vr. 01 maart Huis Verloren , HoornYouTube Video:

Jesse Dayton - CharlottesvilleCam Penner & Jon Wood

Canadezen die prachtige, indringende songs met een vuig randje ten gehore brengen. Soms een beetje grillig en dreigend, soms juist rustige songs vol van eenzaam verlangen die qua sfeer doen denken aan Springsteen zijn Nebraska periode. Invloeden uit vele genres zijn terug te horen. Denk hierbij aan o.a. artiesten als Tom Waits, genres als blues, rootsrock met een soulfeel en zelfs een tikkeltje van de Poetry van Gill Scott Heron . Cam Penner & Jon Wood bespelen tevens een heel scala aan verschillende instrumenten (vaak meerdere tegelijk zelfs) en door gebruik van loops weten ze met zijn 2en een heel bandgeluid te creëren.do. 07 februari Tivoli Vredenburg , Utrecht

vr. 8 februari Acoustic Alley , Den Haag

za. 9 februari de Slotplaats , Bakkeveen

zo. 10 februari Een Bunder Kunst , ’s-Heer Arendskerke

ma. 11 februari Meneer Frits , Eindhoven

di. 12 februari Cultuurhuis , Heerlen

do. 14 februari Thedinghsweert , Tiel

vr. 15 februari de Amer , Amen

za. 16 februari de Oosterpoort , Groningen
voorprogramma bij Steve Forbert

zo. 17 februari Patronaat , Haarlem"een heerlijke ontdekking die je potentieel helemaal KO slaat” Written in Music

"Cam Penner en Jon Wood hebben nu al één van de beste albums van het jaar op hun naam staan.” KeysAndChords

"Een must-have voor eender welke zichzelf respecterende rootsliefhebber!" RootsTime


YouTube Video:

Cam Penner en Jon Wood - No ConsequenceSteve Forbert

Op zijn 21e toog Mississippi-native Steve Forbert, net als zoveel jonge singer-songwriters, naar New York op zoek naar een platencontract en succes. Zijn debuutalbum uit 1978 ‘Alive On Arrival’ leverde hem direct veel lof op in de media, vooral vanwege zijn catchy melodieën en lyrische stijl van spelen en zijn prettige, dromerige rauwe stem vol van emotie, door sommigen vergeleken met Bob Dylan en Bruce Springsteen. Niet lang na zijn debuut schreef Forbert zijn grootste hit: ‘Romeo’s Tune’. Door de jaren heen bleef de muziek van Steve Forbert geliefd. Hij liet zich nooit leiden door wat hip was, maar volgde altijd zijn eigen instinct. Na een pittige operatie en het herstel ervan, is Forbert nu weer helemaal opgeknapt en super actief; eind vorig jaar bracht hij nieuw album 'The Magic Tree' uit.

di. 12 februari Paradiso @ Zonnehuis , Amsterdam

wo. 13 februari Deuzonschole , Hoofdplaat

vr. 15 februari Konzept Kultur , Emlichheim

za. 16 februari de Oosterpoort , Groningen

zo. 17 februari Lux , NijmegenYouTube Video:

Steve Forbert - Tryna Let It GoCatherine MacLellan & Chris Gauthier

Catherine McLellan is een acoustic singer-songwriter afkomstig van het Canadese Prince Edwards Island. Haar nieuwste album heet It’s Allright With You en verscheen in 2017. Het bevat songs van haar op tragische wijze overleden vader Gene McLellan. Die ingrijpende gebeurtenis vond plaats toen Catherine nog een tiener was. In de songs op dit album verhaalt ze over haar vader en sommige verhalen en songs zijn opgediept uit de familie-archieven. Catherine had er, uit angst in de schaduw van haar vader te blijven, aanvankelijk moeite mee om de achternaam McLellan te gebruiken. Haar vader was namelijk een van de meest bekende songwriters van Canada. Door het album It’s Allright With You te maken omarmde ze als het ware de muzikale erfenis van haar vader. Catherine wordt op haar tour begeleid door Chris Gauthier op gitaar. Catherine weet met haar indringende, maar soms ook vrolijke teksten te boeien sinds haar solo-debuut in 2004.

vr. 22 februari Acoustic Alley , Den Haag

za. 23 februari Museum Nic Jonk , Grootschermer

zo. 24 februari Walhalla , Rotterdam

ma. 25 februari Meneer Frits , Eindhoven

di. 26 februari Blue Room Sessions , Den Bosch

vr. 1 maart de Slotplaats , Bakkeveen

zo. 3 maart de Amer , Amen

YouTube Video:

Catherine MacLellan and Chris Gauthier - Jack´s Song
Live tips:


tours:
(klik naam voor data)

Dayna Kurtz

Kieran Goss & Annie Kinsella

Jesse Dayton & band

Cam Penner & Jon Wood

Steve Forbert

Catherine MacLellan & Chris Gauthier

Amanda Anne Platt & The Honeycutters

Dan Stuart

Matt The Electrician

Diana Jones

Pharis & Jason Romero

Festivals:
(klik naam festival voor meer info)

12 april Roots Of Heaven , Haarlem :

Ryley Walker, Dan Stuart Trio, Nicole Atkins
The Brother Brothers, Matthew Logan Vasquez
Eerie Wanda, The Yearlings, Dan Owen13 april Heartland Festival , Hengelo :

Dan Owen, Hayseed Dixie, the Brother Brothers
Elijah Ocean, Zephaniah Ohora, Nicole Atkins
Nona
voor meer LIVE tips: